Recept
Eget äppelvin
6 kg äpplen
0,5 kg rönnbär
8 l vatten
2,8 kg socker
1 gr vinsvavla
3 gr jästnärsalt
Vinjäst mängd står på förpackningen

Skär äpplena i bitar med skal och kärnor kvar och lägg dem i en hink. Häll sedan ljummet vatten över 25-30 grader. Blanda i jästnärsalt och vinjäst.
Låt st i 3-4 dagar och rör om varje dag i rumstemperatur.
Mosa frukten och sila bort den i silduk. Saften ska bli 10 l. Om inte så fyll på med ljummet vatten. 
Blanda i socker och rör till det rörts upp. 
Låt stå i 3-4 veckor.
Byt hink för att bli av med bottensatsen och häll i vinsvavla för att jäsningen ska upphöra.
Häll upp på flaskor
Förvara svalt.
Vintersallad
En god sådan hinner vi med innan våren kommer till oss

Till 4 personer 

2 äpplen
Saften av en halv citron
50 gram valnötter
50 gram hasselnötter
Bladselleri efter behov
Russin likaså
2 dl gräddfil
1 och en halv dl majonnäs
Salt o peppar

Skär äpplena i små tärningar
Häll över citronsaften
Hacka nötterna och lägg dem i salladen
Skär sellerin tunt i små bitar och blanda i även dem
Häll i russinen
Avsluta med att blanda gräddfil och majonnäs och lägg det i salladen
Salta o peppra efter behov.
Mycket smakligt!
Bbq-lax med dillsmör
Kan verkligen rekommenderas!
1 bit lax med skinn

 1 mask Barbeqube-sås
2 msk matolja
Flingsalt
Chiliflakes
Purjolök
Sparris
Dill
Citron

Sätt ugnen på 200 grader
Koka potatisen lätt mjuk i lättsaltat vatten
Dela den sedan i lagom stora bitar
Rör ihop såsen med oljan till en glaze och pensla laxen
Strö över flingsalt och chiliflakes. Lägg i en smord form.
Ansa purjon i 2 cm stora bitar och dela sparrisen likadant.
Fördela potatis, sparris och lök runt fisken.
Strö dill över potatisen och häll över matolja.
Baka i nedre delen av ugnen till innertemperaturen är 55 grader.
Servera med citronrasp och tillika skivor.
Kalas mumsigt!
Italiensk örtsalt
Så här tar man reda på sina odlade örter enligt vår tidning NA. Inte dumt alls. Jag har oregano,timjan och rosmarin i mina burkar.
Det ska vara 4 dl kryddor och 1 dl salt.

Repa av och klipp sönder bladen till du har rätt antal dl. Blanda med saltet och mixa det i en matberedare. Låt det gå en stund.

Lägg ut alltsammans på ett bakpapper på en plåt. Värm ugnen till 50 grader och låt det torka i en timme.

Om det känns torrt så stöt lite i taget i en mortel och häll över i små burkar och märk dem med en etikett.
LYCKA TILL!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS