Blogg fyra

Har beställt en flygbiljett. Jag ska jag skämmas, I alla fall vill de att jag ska göra det för miljöns skull och lite gör jag nog det men å andra sidan kan jag inte fara med tåg för då går hela resetiden åt.

Har aldrig förstått hur jag gör miljöskillnad genom att betala extra. Förmodlingen menar de att vi ska flyga mindre då och det ligger något i det också. Jag vet att det satsas på bränsleforskning och snart hittar de en lösning som gör skillnad.

Numera får man ångest av att finnas till och vågar snart inte som korna släppa en fjärt en gång men jag försöker verkligen att tänka på miljön i allt annat. Det är mitt sätt att tillföra och göra skillnad. Hoppas att jag är förlåten.

Ha en bra söndag!

 

 

Det är mycket debatt om skolan och lärarnas situation. Det får mig att fundera på hur det var förr. På 60-talet var det Inte heller så bra. Vårt största problem som elever var mobbing redan då och lärarna brydde sig inte utan kunde gå förbi med ett flin. Vi hade mods, raggare och knuttar som bråkstakar och fanns det någon lärare som inte hade pondus så tog dessa gärna över.

Visst var det bråk ibland men men våldet var som störst då man slog ett mobbningsoffer.

Vapen såg vi inte till Men elaka ord fanns det gott om.

Dock, som det ser ut idag så lär vi behöva ordningsvakter för att få en lugn skoldag. De bråkiga tar över och det pedagogiska har mist sin betydelse.

Ungar behöver både disciplin och kärlek för att bli mogna vuxna. Vi hade en enorm respekt för vår lärare i grundskolan 4- 8. Hans pondus ingav respekt men han kunde ösa beröm då det var befogat. Alla gillade honom.

Ha en skön fredag!

Förlåt en gammal tant men jag får det inte att gå ihop. Just idag erbjuds 316 bostadsrätter i Örebro plus 382 kommande. Hyresrätter just nu ca 200 lediga. Enligt Hemnet och bostadsportalen. Många står tomma.

Vad jag inte förstår är varför kommunen fortsätter att ge tomter till byggherrar som vill bygga bostadsrätter och varför de vågar bygga?

Det som behövs är bostäder som våra ungdomar har råd att bo i. Nyligen skröt man över nyproducerade hyresrätter som skulle vara billiga men i själva verket så gäller den hyran till en början för att sedan höjas allt eftersom till man kom upp i den ursprungliga kostnaden.

Kommunen ritar och planerar för varenda lilla plätt i vår stad med en iver som är obetalbar. De planerar för 2000 nya invånare varje år säger de och slår sig för bröstet.

Min undran är: är det inte dags att stanna upp och låta planeringen ske på längre sikt. Bygg för dem som har behov eller hjälp dem till de bostäder som finns.

Ha det!

Alltså, vuxenblöjor fyllda med bajs. petflaskor. matförpackningarplastkassar, cigaretter, snus, burkar, dunkar, hinkar, rep, snören, trasiga bilmattor, däckrester, träpallar.

Detta är vad ett gäng fotbollstjejer plockade upp efter oss vuxna längs en bilväg. Sammanlagt fem kubik. De gör det mot ynka 2000 till lagets träningsläger. HEDER åt er tjejer!

SKÄMS på oss grisar som bara kommer på tanken att slänga detta ute i naturen.

SKÄRPNING! Om alla tar med sig en en rulle soppåsar i bilen är mycket vunnet. Den kan sedan lätt slängas i närmaste papperskorg.

Vad är problemet?

Ibland ser man inslag på TV som gör att man blir varm i hjärtat. Detta handlar om ATG:s Drömfond. Här kan föreningar och människor som vill göra skillnad för andra ansöka om pengar till sin verksamhet. I detta fallet handlade det om hästtjejer som tillsammans med BUP startat en fantastisk verksamhet för barn som har svårt att tala och vara i sociala kretsar. Tillsammans med djuren släpper det och de kan tala med sina hästar. Efter hand så vill de umgås allt mer med nya vänner och djuren. Hästar frågar inget och ställer inga krav. De visar bara kärlek. Ungarna får sin egen tid utan inblandning från andra och ljudnivån är låg.

All föreningsverksamhet för barn tror jag på om det finns ledare med samma förståelse och empati som dessa. De leder till utveckling och läkning genom att finnas till. 

Så häng på om ni har en ide’ som kan göra skillnad.

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS