Blogg fyra

Idag blev vår statsminister avsatt och även om jag inte sympatiserar med sandlådetaktiken från någon av partierna så kunde jag inte låta bli att tycka synd om honom.Så bedrövad och så utsatt verkade han i mina ögon att jag undrade om han verkligen behövde sitta där istället för att vara hemma men det är då människan jag ser och inte partiet.

I mina ögon använder de helt fel metod mot både varandra och SD men kanske alldeles särskilt den sista. Jag är inte heller någon fan av Åkessons parti men det betyder något att så många väljare lagt sin röst på dem. Jag anser att i en demokrati skall man lufta alla åsikter och mötas i dem för att komma vidare. Om alla meningar kommer fram och bemöts offentligt så har ju väljaren en annan chans att skaffa sig en sann uppfattning.Så länge som de inte vill samtala så blir väljarna allt fler till SD:s fördel.

Ha en skön tisdag!

Finns det något goare och härligare än familjen som är en så nära. Tänkte på det idag då vi som så många gånger förr tog en fika tillsammans i all enkelhet.

De har ju sitt liv med både jobb och skolor men att få sitta ner och njuta av deras sällskap med allt vad det innebär av både kärlek och gnabb syskonen emellan är underbart. Eller att få berättat för sig planerna för son och svägerska under den närmaste veckan.

Det allra bästa var dock då min älskade Charlie kom rusandes bakifrån och gav mig en puss på nacken. Gud så jag älskar den ungen! Precis som de andra tre som nu är mer eller mindre vuxna.

En sak är säker och det är att familjen är bäst!

Kram på er!

Samtal mellan ett par i en av stadens gallerior.

Jag satt bredvid och tjuvlyssnade, ber om ursäkt för det men mitt intresse för människor tog över.

Så här lät det:

  - Herre jösses vad de håller på! Vad ska det bli av allt?

  - Ja, vet du vad! Och ingen utom en vågar säga som det är.

  - Ja, och den fryser de ut. Han får inte vara med i deras sandlåda.

  - Och ändå har de tagit efter hans förslag i mycket.Varför talar de inte sanning?

  - Hur ska man kunna lita på dom då man aldrig får veta hur det egentligen ligger till och ingen vågar ifrågasätta om mannen i fråga kan ha rätt i något. De borde förhandla! Det gör man i en demokrati oavsett åsikter. Är de fel ska de bemötas.

  - Och se på våra äldre som inte har råd att gå till tandläkaren ens en gång medan de själva ser till att ha höga löner och fallskärm.

  - Och bygger gör de till fel folk för bostäderna blir för dyra. Ge investeringsstödet till de nyproducerade och klara lägenheterna istället för att fortsätta bygga nytt.

  - Visste de inte från början hos vilka bostadsbristen fanns?

  - Varför protesterar ingen mot detta vansinne och för att inte tala om alla skjutningar och kriminella som vill ta över makten.

  - Ja varför? Vi är allt för mjäkiga. Annat är det i Frankrike där visar de vad de tycker oavsett åsiktspoliser.

Där fick jag inte lyssna mer för gubben min kom för att plocka upp mig men det var intressant att höra vad dessa helt vanliga invånare ansåg och en sak kan jag hålla med dem om och det är: Varför protesterar vi inte! En annan sak som slog mig är att dessa två definitivt inte var rasister Inte ett enda ont ord hördes om någon. Tvärtom ville de väl tror jag.

Ha en underbar dag!

Den som äger 100 miljoner har nu möjlighet att turista på en rymdtur runt månen. Det ska en modemagnet göra och han ska ta med sig konstnärer som ska måla sina intryck under färden.

Låter spännande, det måste jag medge men jag kan inte låta bli att samtidigt tänka på hur vår jord ser ut och på alla svältande ungar. Den stora resekostnaden skulle göra större nytta om de bidrog till att människor fick mat, rent vatten, sjukvård och kläder.

En man som har så mycket pengar som han egentligen inte behöver borde fundera på var de gör mest nytta men han har väl aldrig sett de hungriga och sjuka barnens ögon på tv:n.

Nåja, var och en gör som han vill även om det inte är min melodi.

Ha det!

Hujeda mig! Hur ska det bli? Vårt lands högsta politiker leker som i en sandlåda. Vem ska bli statsminister och vem ska avgå?

För min del känns det skamligt och ingen av dem kan lyckas med att ge mig förtroende. Samtidigt som man tävlar och träter så ute sluter de det parti som fått så många av väljarnas förtroende.

Okey, jag gillar inte heller allt som de eventuellt står för. Ja, jag skrivert eventuellt för Åkesson kommer aldrig riktigt till tals. Vad vi än tycker om dem och hur åsikterna än går isär så måste de bemötas och förhandlas enligt demoikratins alla principer. Ju mer de vägrar desto fler sympatier få SD.

Kan inte begripa att de högsta politikerna i vårt land handlar så naivt.

Ha nu en skön söndag!

Senaste kommentarer

06.07 | 20:22

Hej Linda! Kul att du skriver till mig. Min mailadress är gun@gunfrakt.se
Hälsningar Gun

...
06.07 | 11:49

Hej Gun!
Har du någon mailadress dit jag kan skicka inbjudan till den nystartade FB-gruppen "Litteratur Örebro län: författarnätverk"? Mvh Linda B Ottoson

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS