Blogg fyra

Att gå till doktorn med sina åldersproblem kan vara både förvirrande och hopplöst.

-Jag har ont här och där och här i sidan, magen och ryggen, leder och muskler och så är jag snurrig i huvudet också. Vad kan det vara för fel?

-Är du riktigt s'ker på att det inte gör ont i höger stortå också?

-Jo, det gör det. Hur visste du det?

Jag förstår att han kan vara luttrad för det är alldeles säkert många sådana patienter som gör besök hos en allmänläkare.Problemet är dock att inte tas på allvar. Det är ju inte upp till patienten att ingående förklara vilka organ som gör ont utan bara visa var och blodproven visar inte allt. Särskilt inte de systemiska sjukdomarna som är svåra att finna.Det kan ju endast neurologer och reumatologer söka men även där kan det ta många år innan en diagnos kan sättas. Min vän blev remitterad till reumatologen som var överfull och fick diagnosen Fibromyalgi vilket de inte ville behandla där och någon återkomst till den remitterande doktorn kom aldrig. Hon har ännu mycket besvär och värk i både hud och kroppsorgan.Mer än vad symptomen för ovanstående sjukdom visar.

Allt är inte vad det verkar. Alltså hypokondri och senila gnälliga tanter.Allt verkar hänga på en verklig diagnos för då är vår sjukvård både fantastisk, kunnig och idealisk.

Ibland måste man vara frisk för att vara sjuk.

 

 

I dag vill jag sända ett tack till Måna Berger och alla andra som arrangerade årets Litterära Lördag här i Örebro.

Det var roligt att få vara med och jag hade många besök vid mitt bord. Det allltid lika roligt att träffa både gamla och nya bekanta samt att få visa upp sina alster. 

Denna gav intresse då många hade hört mig och mina kåserier på radion. De finns nu i denna bok blandat med rimmade dikter. Den handlar om att vara en förvirrad medelålders tant, en sådan som jag. Det är inte lätt att hänga med i gammalt och nytt alla gånger.

Som till exempel datorerror Och man ringer supportern.

-Kan du öppna fönstret?

-Ja, oh ja. Det har stått öppet hela dagen men nu börjar det dra ordentligt.

Eller att vara på Londonbesök och önska sig ett värdefack i skåpet bakom portiererna.

-I want two fack you Know. 

- What, säger den ene.

Medan värmeskåpet är bakom den andre.

-NO not You, him.

-Go home ladies.

 

Ha det!

 

Dan före dan och i morgon öppnas portarna på Stadsbiblioteket för Litteraturens Lördag. Det ska bli roligt att träffa alla härliga människor som deltar och som kommer som besökare.

Jag har också ett bord så kom gärna och prata bort en stund och se på mina böcker. Det finns också möjlighet att köpa även hos mig. Det viktigaste är ändå att ni kommer.

Jag minns en gång för flera år sedan efter en av mina föreläsningar. Det hade blivit alltmer vanligt med kort att handla på men det var för mycket för mig att tänka på just då.Det var fullt upp med att signera och prata med alla.

En mycket trevlig dam som ville köpa en bok kom fram till mig och frågade om jag tog kort.

-Nej, svarade jag. Jag har ingen kamera med mig.

Den var rolig och hela rummet fylldes av varma skratt inklusive mitt eget som inte ville ta slut.

Så kan det gå men bortgjord blir man ju inte om man kan bjuda både på sig själv och ironin.

Ses vi kanske i morgon?

 

Läste på Facebook att vår kommun i Örebro nu går ut med ett digitalt möte om vår framtid och utveckling. Det känns positivt att  invånarna får chansen att ställa frågor och lämna synpunkter till våra politiker och tjänstemän även om tiden känns kort.I inlägget står att vi växer stort och att befolkningen under 2017 ökat med 3600 personer vilket får mig att fundera på hur det kommer sig. 

Jag fann denna tabell som Hyresgästföreningen lagt ut och om jag läser den rätt så har det fötts 391 barn,  flyttningsnettot består av nyanlända och en mindre del av kommande från andra län.

Studenter finns i så stort antal som 18000 meddelar kommunen i sin trailer vilket är imponerande men det framgår inte hur många som är Örebroare från början men där har bostäderna nu nått balans.Detta var lite kuriosa men känns det intressant så passa på att delta i det digitala mötet. Tror att det sker den 21 November under en timme eller se bara på videon i inlägget av Örebro Kommun.

ha det!

I kväll sitter jag och förbereder mig inför Litteraturens Lördag som kommer att ske på Örebro Stadsbibliotek 17/11. Det är som att vänta på julafton och jag ser fram emot att få vara med.

Har du funderat på någon av mina böcker? Maskrosbarnet Albin till exempel? Jag kommer att ha ett bord mitt ibland alla duktiga författare. Välkommen till mig för en pratstund och signering av sålda böcker,

SES VI DÄR?

Senaste kommentarer

06.07 | 20:22

Hej Linda! Kul att du skriver till mig. Min mailadress är gun@gunfrakt.se
Hälsningar Gun

...
06.07 | 11:49

Hej Gun!
Har du någon mailadress dit jag kan skicka inbjudan till den nystartade FB-gruppen "Litteratur Örebro län: författarnätverk"? Mvh Linda B Ottoson

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS