Blogg fyra

Vår vackra underbara planet! Hur mycket tar vi den för given och hur bär vi oss åt mot den, djuren, naturen och mot varandra?
Varför kan vi människor inte hålla sams, respektera varandra och samarbeta istället för att kriga och se ner på de som har en annan färg.

I dag såg jag en underbart vacker (om man nu får säga så om en Karl) ung man på TV. Han var varm och utstrålade en stor ödmjukhet. Ville vara en förebild för alla ungar i förorterna då han var en fotomodell av rang. Empatisk, generös, vis och engagerad.

Han kom från Ghana och berättade att hans hudfärg orsakat honom en barndom i utanförskap.

Vad faan har färgen för betydelse. Vi är ju alla människor oavsett hudfärg.Vill inte tro att vi är så hemska i Sverige.

Vad vi inte kan ta är kriminalitet och gäng oavsett hudfärg. Vad det kostar på beskostnad av välfärden.

Jag föreslår att vi gör som Hasse o Tage bad oss i en sång. En vit käring går till en svart och en svart går till en vit.Då är problemet ur världen.

Ha en skön onsdag!

 

 

 

 

Kanhända är jag en moraltant av värsta sort men vad är det som händer? 
Jag har inte sett på P3:s guldgala men däremot i sociala medier hur en kvinna vänder sig mot publiken, drar upp klänningen och visar sin nakna rumpa och som om det inte räckte så passar hon sedan på att tacka dem som gömmer flyktingar.

Var har vi hamnat. Vilken nivå har vi nått då man tydligen får bära sig åt hur som helst ostraffat.

Om jag skulle göra samma sak på stadens gator skulle jag spärras in för förargelseväckande beteende, bli dömd och få betala böter eller bli fängslad.

Vad uttalandet beträffar så lever vi visserligen demokratiskt och får säga och tycka vad vill men men det låter vi sådana som hon göra för vi vill inte säga vad vi tycker då det känns som om det är förbjudet.

Om jag här nu får uttrycka min åsikt så skulle jag önska att debatten släpps fri då det jäser under ytan. Både missförstånd och fördomar växer medan de kriminella gängen tar sig allt för stora friheter ofta utan att åka fast. 
Ha en skön kväll!

Kung Bore var tog du vägen? Tyckte du kanske att vi skulle slippa frysa och njuta av det eviga regnet iställlet? Det vore ju snällt av dig men du kan väl åtminstone se till att vi får sol!

Skämt åsido så är det många som undrar då vi ser knoppar i träd och på buskar. Beror det på klimatkrisen eller inte?

Ja, lite kanske men vi har ju faktiskt haft milda vintrar förr och risken är att vintern kommer i Februari och ligger kvar till April.

Mig spelar det ingen roll då den inte kom till jul men det känns inte bra trots allt då naturen tror på vår och vill både knoppa och blomma.

Ha en trevlig lördag!

Nu gäller det att folk kommer att stå i kö för att åka buss för idag har programnämnden  samhällsbyggnad i min hemstad Örebro beslutat att det ska satsas på en så kallad BRT buss med egen bussfil. Anledningen är att vi ska bli så många invånare enl prognosen samt att de har en strävan att vi alla ska åka kollektivt eller cykla. Bilen ska vi enligt dom lämna hemma.

Kostnaden en spottstyver. Endast 500 miljoner!!!! Samtidigt dras det in på vår välfärd som håller på att krascha På grund av att kommunen måste spara! Skulderna är stora och nya bussar nyligen inköpta. De borde duga till den dag vi verkligen blir så många om vi blir det.

Var har förnuftet tagit vägen?

Det känns mörkt och kallt i samhället nu och empati verkar inte längre existera. 

Jag såg en söt ung tjej som uttalade i TV att alla svenskar tror att samtliga muslimer är kriminella. Det tror inte jag men kan man klandra någon för den slutsatsen då man ständigt ser vad som händer? Visst har vi alltid haft kriminella invånare men ändå inte behövt vara rädda för att råka illa ut som helt vanlig svensk.

Jag kan mycket väl tro att det även finns infödda svenskar som inte är okey alls i sammanhanget Men hur som helst så känns det inte tryggt då gamla slås ner och rånas på trottoaren, blir utsatta fö bedrägerier och ingen människa går fri från inbrott, våld, ID-kapningar och adresskapningar för att kunna få fler bidrag i olika identiteter, dåliga attityder bland ungdomar. Bombningar och mord. Listan tar aldrig slut! Håller de på att ta över oss helt De så kallade utsatta Som istället borde känna tacksamhet över att få bo i ett demokratiskt samhälle som hjälpt till på alla sätt för att de ska få ett bra liv. Jag förstår inte riktigt! De har ju ett bra liv i Sverige om de bara hjälper till själva.

Ha en skön kväll trots allt!

 

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS