Blogg fyra

I denna dag känner jag mig kluven och fundersam och det handlar om den förrymda fången.H ur kunde det ske att en kedjad, handfängsla och barfota kille kunde slå ner två vårdare medan den tredje uträttade sitt behov och lyckades med att fly och försvinna i tomma intet. Varför for  de inte efter? Var han för smart eller var det kriminalvården som inte hängde med?

Var han än är nu så skrattar han säkert hela vägen till utlandet. Hjälpen måste ha varit både planerad och nära vad GW än säger. Han skulle inte klara sig så här länge annars.

Var han än befinner sig så verkar det inte som attt vi bör vara rädda. Han har knivmörda men det var offret som provocerade fram brottet enligt GW.

Fan vet!! Men han verkar inte våldsbenägen såvida han inte blir pressad så låt polisen ta hand om ärendet

Ha det!

 Mörkrets furste? Nej det är djurens konung som skymtar fram här på Lundagårdsvägen i Örebro.Visst är det fint då samspelet mellan vilda djur och människor spirar av frid tillsammans.

Här har vi det så men det tenderar att försvinna i planerna på bostadsbygge. Då förlorar vi rävar, harar,rådjur, älg, grävling och en väldig massa fågelarter som till exempel den vitryggade hackspetten.

Djurens konung imponerade väldigt på vår amerikanska släkt som utropade: Moose, moose!

- Vadå, sa någon. Jag ser ingen mus Men där är en älg ju.

Till saken hör att den stod sex meter ifrån oss och verkade njuta av uppmärksamheten.

Ha det!

 

I dag känner jag mig arg och upprörd efter att ha läst ett inlägg på Facebook och med reservation för eventuell fake vilket jag inte känner att det är så vill jag ta upp det här.

Det handlar om en helt vanlig kille som är i sina bästa år men råkar vara handikappad så till den grad att han sitter i rullstol och heller inte kan sköta sin personliga hygien själv.

Han får hjälp som tur är men han berättar även om en människa från försäkringskassan som står bredvid och antecknar och klockar allt personalen gör. Det är avklädning, dusch och insmörjning även av de intima delarna.

Han känner sig så klart kränkt vilket denna människa också skulle ha gjort i samma situation, ja vem som helst.VARFÖR denna respektlöshet och vad är meningen? Handlar det om resurser och pengar som vanligt? I så fall har man glömt en sak till nämnligen respekten för sina medmänniskor.

Vem har bestämt detta? Är det vårt styre eller har de missat detta i sin strävan att dela ut pengar högt och lågt till annat än vår sjuk och äldrevård?

Nu måste detta få ett slut! 

I dag vill jag gärna uppmärksamma denna artikel i vår tidning därför att den handlar om en familj som flytt från ett Syrien som snart inte längre finns. Till skillnad från allt som skrivs om nyanlända unga män som är utsatta och begår mord och andra hemska brott så är detta en helt vanlig familj som du och jag. De har kommit till vårt land med ett hopp om en framtid och har verkligen lyckats med ambitionen att försörja sig och leva med samhället. Pappan har en fast anställning som billackerare, de har fått lån till en villa och sparar till en upprustning av sitt hus.

Visst är det härligt att de får komma fram i media liksom alla andra som verkligen kämpar för att få en plats i vårt samhälle och de är många fast de inte syns i media.

Bort med alla bråkstakar inklusive nordisk front eller vad de heter. Ignorera dem och skriv inte om vad de håller på med för dumheter. Den publiciteten är de inte värda.

Enda smolket i denna artikel är att pappan inte talar svenska eftersom det talas arabiska på arbetsplatsen. Allt skulle bli enklare både för honom och hans familj kunde språket.

All heder åt honom för övrigt och alla nyanlända som inte syns i media.

Ha det!

Trött men lycklig sitter jag nu här och mediterar över våra genomtrevliga dagar tillsammans med våra fina goa släktingar från Californien.

Jag upptäcker att jag inte hittar de rätta orden för den kärlek och sympati man får från dem.Jag kan bara konstatera att släkten är bäst Och då menar jag allla även de som bor här och i övriga Sverige.

Vad vi aldrig kommer att glömma är älgen som så lägligt kom på på besök i vår trädgård då våra gäster skulle lämna oss på natten. För oss var det magiskt men för Amerikanarna exotiskt.

Nu ska jag vila min språkhjärna fram till augusti då vi ska träffa nästa amerikanska släkt från Atlanta. De är också mycket både trevliga och älskvärda.

Ha nu en skön tisdagkväll!

Senaste kommentarer

06.07 | 20:22

Hej Linda! Kul att du skriver till mig. Min mailadress är gun@gunfrakt.se
Hälsningar Gun

...
06.07 | 11:49

Hej Gun!
Har du någon mailadress dit jag kan skicka inbjudan till den nystartade FB-gruppen "Litteratur Örebro län: författarnätverk"? Mvh Linda B Ottoson

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS