Blogg fyra

Sommar, sommar och sol, nej snarare är det bara regn hos mig.

Innan var det alldeles för varmt enligt vissa som aldrig är nöjda. Regnar det mycket så ruttnar säden och är det för torrt så vissnar den Så därför kan jag förstå jordbrukarna men vi övriga kan ta det lugnt för väder blir det alltid.

Ändå är det synd om de som har semester men metrologerna lovar att värmen kommer åter fast mer behaglig.

Som barn fick jag lära mig att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder så på med regnrock och stövlar och ut i skogen. Regn är ju bra för kantarellen.

Nä, nu släpper jag väder och stannar inomhus. Fy vad trist det är med regn och blåst.

Våld, brott och mord har alltid funnits men i nutid har det blivit så mycket av dessa varor att vi inte längre reagerar.

I vår vackra stad sker personrån på gatorna, stölder och bedrägerier, skjutningar och bombdåd samt stölder på våra äldreboenden. Det senaste är det värsta då en man eller yngling kröp in till en hundraåring och stal hennes smycken.

Maskerade med luvor på huvudet ger de sig på oskyldiga invånare utan minsta empati och känsla för vad som är rätt eller fel.

Vilka är de? Varför väljer de det kriminella?

Förr hamnade de i slottets fängelsehåla efter spöstraff utanför spöstugan. I värsta fall blev det en färd i rackarkärran till avrättningsplatsen.

I dag är det som tur är humanare straff men knappast avskräckande så efter utbildning av de övriga fångarna fortsätter de med sina handlingar då de kommer ut.

Finns det något som kan ge dem skamkänsla? Kanske personlig utveckling.
Ha det!

Det är så fint med sociala medier då trollen inte finns. Jag själv njuter av all vänskap och alla underbara vänner som bara vill en väl och jag möter både empati och optimism.

Tonen är god och jag blir alldeles ödmjuk över alla gratulationer och fina ord som jag fått på min födelsedag.

Det visar att det Goda finns i motsats till trollen.

Kanske har de mer slagit rot hos våra barn vilket de omedelbart borde sluta med. Där blir skadan mycket stor. Vi vuxna kan svara tillbaka Vilket vi gör om vi ser något vi inte gillar.

Kunde jag trolla bort dom så skulle jag inte tveka en minut.

Ha en skön kväll!

 

Snurra min jord för det är likadant här. Snurrigt alltså! Covid 19 ställer till kaoset. Nu får vi resa igen säger UD som inte längre avråder oss från tio länder i Europa om vi har friskintyg.

Det får vi ju inte, i alla fall inte till Cypern, Malta, Tjeckien, Estland, Finland, Danmark eller Norge som bara tillåter det om vi bor på Gotland. Visst låter det som en äkta Norgevits?

Vet de inte att hela Stockholm är på vackra ö under sommartiden, åtminstone halva som kan bära med sig smitta. Det spelar ingen roll ändå för om Gutarna ska resa genom hela Sverige så är inte det heller smittsäkert.

Rörigt eller hur men visst är det kul att det bara är Sverige bland nordens länder som inte längre är avrådda att resa Till tio länder i Europa.

Ha en skön kväll!

 

Det drar ihop sig till dunderväder och trots att jag är så fullt medveten om hur bra det är att det rensar luften och vattnar åt oss så gillar jag det inte. Ändå har jag aldrig blivit skrämd!

Min svärfar uttryckte sig alltid skämtsamt då det bullrade som mest genom att säga:

- Det är härligt med åska för då blir alla kärringar snälla.

Det var längesedan och andra tider men man kan ju undra hur Me too skulle reagerat på det idag?
Sanningen var att han skojade från hjärtat vilket vissa gubbar gör än i dag.

Åter till åskvädret. Min salig pappa njöt av skådespelet och berättade om då han som barn i Järnboås stod med farfar på verandan och beundrade blixtarna över sjön.

Antagligen är det oljudet som känns så olustigt och hotande då hon är mitt över. Jag går in, drar ur kontakter och låter ovädret passera. Alternativet är att ta på sig gummistövlar och sätta sig i bilen.

Detta tillhör ju sommaren den underbara så jag får lära mig att leva med det.

Vem vet? Kanske den bara passerar?

Har Ingen åskledare men jag har blixtlås. 
Kan de va nåt?

Senaste kommentarer

30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS