Blogg fyra

Vi har det mycket besvärligt i vårt land med ökat våld, skjutningar och bomber och politikerna talar om det med hetta men det känns lite som mycket prat och liten verkstad. Problemet är stort och svårt att lösa.

istället vill man lägga resurser på systembolagets öppethållande. Frågan är varför? Är det för att öka sin popularitet? Det känns som en bisak och att man borde ägna sig åt det som är viktigt. Vi vanliga är vana att få handla vårt vin under veckan och personalen vill säkert vara lediga en dag i veckan.

i Sölvesborg ägnar man sig åt stora frågor. Angelägna enlig de styrande är om Pride ska få ha sin flagga på kommunhuset eller inte. Fånigt är min första tanke. Hur orkar de? Det är ju trots en symbol som suttit där innan och en symbol som ska på,inna pm kärlek mitt i allt eländigt våld i vårt samhälle.

Ha en skön lördag i frid

 

Våra ålderspensionärer ansöker inte om sina bostadstillägg som de är berättigade till säger de på nyheterna. Inte konstigt tänker jag. Är man 80-90 är det inte så säkert att man ens vet om det eller hur processen går till.

Det borde ligga i myndigheternas ansvar att informera och hjälpa till med ansökan. En obligatorisk kontakt vore av godo. Alla har inte hjälp av anhöriga.

Förr använde vi bondförnuft, empati, respekt, ömhet och förståelse inför våra gamla. Egenheter som finns hos anhöriga men lyser med sin frånvaro hos de folkvalda som bestämmer.

Ha en skön kväll!

 

I morgon har vi den 11 September. Ett olycksaligt datum. Hoppas att den passerar förbi även i år.

Bilden visar det som finns kvar av det ena tvillingtornet i New York efter ett av de värsta hemskaste terrordåden i vår värld. Den är nu fylld med vatten och längs kanterna står namnen på alla som omkom. Hela jorden var lamslagen.

Samma datum mördades Anna Lind av en dåre med kniv då hon var ute för att shopa.

Hela Sverige var i svår sorg och undrade varför? 

Idag skjuts och mördas varje dag och vi indrar fortfarande vad det är som händer och varför

trevlig kväll!

 

Vet inte riktigt vad jag skall skriva om idag men kan bara säga att jag känner mig varm i hjärtat efter att våra nya grannar kom till oss idag med sina små pojkar på tre och ett år. Så fina?

De förra ägarna till deras villa och grannens flydde hals över efter att en översiktsplan för nyproduktion av bostäder skulle ske på deras tomt och intill grannens.

Kommunen köpte båda för att riva dem men bestämde sig för uthyrning dock utan att ha köpt lagfarten vilket ordnades men besiktning innan uthyrning skedde inte. Därför blev familjens inflytt flera månader försenad pga hantverkare av alla slag och pågår än. Idag på en söndag kom slamsugen för andra gången med slangar in i huset.

De trivs men blir trötta på allt. Jag lider med de, och undrar vad detta kommit sig av.

Vad har hänt med ansvaret hos våra tjänstemän? Är de bara okunniga? Eller beror det på ett generationsskifte? Förr fanns de äldre kvar för att lära upp de yngre.

Som det verkar så handlar man först och tar konsekvenserna sen.

  

 

 

Lugnet och friden har väl även tidigare hållit sig borta i vårt vackra land men nu går ju inte en dag  utan bomber och vapen. Människor blir beskjutna utan urskillnad och får sätta livet till. Man drar sig inte för att mörda en mor med sin baby i famnen.

I dag var det en advokat som drabbades. Det har gått så långt att det en normalisering och man reagerar inte l längre på det fasansfulla som sker.

Hoppas av hela mitt hjärta att våra politiker i gemensamma krafter får ett slut på det.

Ha en skön fredag

 

 

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS