Blogg fyra

Alltså, hur orkar dom? Jag har alltid trott och hoppats på att våra ledande politiker är människor med förmåga att diplomatiskt och demokratiskt leda oss fram mot ett gemensamt mål som ger trygghet åt oss alla. Vad händer istället? Jo, de mest naiva och maktlystna dragen visar sin allra värsta sida. Jag ska försöka att minnas turerna i detta drama som mer och mer liknar farmens paktbildande och uteslutande.

1. Efter valet var blocken nära varandra i mandat men alliansen skallade: Bort med den gamla regeringen! Bort med Statsministern! Ingen i våra partier ska få rösta på honom.

2. Så blev det. Han blev nedröstad. Sverige stod utan ledning och den stora stygga vargen SD som svenskarna röstat fram stod och lurade med hot om att vilja blanda sig i med betydligt större inflytande.

3. Nästa man till rakning för ministerposten var M:s ledare. Skulle han klara sig igenom röstningen. Nej, han och KD:s ledare kunde tänka sig att samarbeta i viss mån med SD ansåg S och de andra i alliansen som nu sprack och Sverige stod ännu utan ledning.

4. C L och MP slog sina huvuden ihop och inte blev det något bättre för folket men de kom på en grej:Vi gör oss en pakt med S. Då blir vi stora! Men de ska föra den politik som vi vill ha.Då kan de få bilda regering. Ytterpartierna får absolut inte vara med. Vi skriver en klausul så vi slipper vänstern. De ska uteslutas! S svarar: Jaaa tack!

5. Plötsligt är V ett farligt ytterparti och ska frysas ut i kylan tillsammans med SD. De protesterar och hotar med att som vågmästare avsätta både den eventuella Statsministern och regeringen om inte klausulen tas bort. Tar kontakt med S som säger att det "var ju bara ett talesätt och att de tänker samarbeta utanför överenskommelsen.

6. Detta köper V som litar på S medan pakten menar att inget ska ändras och allt ska vara kvar. Den mest kaxiga kvinnan i gänget menar att "Vänsterpartiet ska krokas av" och de har minsann också resurser att avsätta både blivande minister och regering om det kommer att behövas.

7. M och KD ser detta som en katastrof och nu är även de utfrysta. Kan de kanske bilda en egen pakt med SD? Aldrig i livet menar de.

Phu! Vad blir det av det här barnsliga käbblet? En S regering som är högerstyrd eller sågning av V? Kaos verkar det som i ett land där nu varannan svensk är emot det som händer. Betyder det något?

Hujeda mig!

Det tjafsas mycket nu. Våra ledande politiker håller verkligen sandlåda i regeringsfrågan. En vill bli statsminister och går med på en högerpolitik för att få till en regering. Alla medel är tillåtna, ja till och med att utesluta V helt och talar om dom som ett ytterparti som inte ska ha något som helst inflytande. En konstig demokrati känns det som. Som om man mobbar någon i skolan och säger att ”du får inte vara på våran gård för du har konstiga åsikter”. Du är inte som oss! Bakom alltihop står Åkesson och lurar i väntan på att verkligheten skall nås och demokratin skall återfås.

Ja, så säger han och väntar på ett omval och då kanske allt börjar om igen.

Förstår inte vad det är som händer i vårt hemtrevliga, trygga och lagom Sverige. Det saknas ledare med pondus som kan sätta stopp för denna naivitet. 

-Nån´djävla ordning ska det väl ändå vara, sa V:s Hermansson en gång i världen.

Här kanske det behövs en riktig gammaldags svärmor med skärpa. Den här hade i alla fall koll på Kronblom.

Nåväl, lite sunt bondförnuft skulle väl inte skada.

Ha det!

 

En kvinna berättade idag hur utsatt hon var i byggbranchen och önskade sig fler tjejer för att få slut på männens eviga nedsättande sextrakasserier. Ja, det är ju hemskt och så ska det inte vara. Antar att det är reptilhjärnor och drängmentalitet som tar över.

En tanke slår mig dock fast jag inte var på plats. Hon berättade att hon arbetat på en byggvaruhandel i kassan och vände sig om för att hämta en pärm då kollegan tog betalt av två herrar och frågade artigt:

- Ska det vara något mer?

Här kommer poängen:

-Ja, hon där!

-Är hon till salu?

Som sagt, jag var inte där men undrar om det möjligen kan ha varit så att incidenten var ett dåligt skämt/komplimang till en snygg tjej.Utan att mena något dåligt.

De gamla sedvanorna som förr var tillåtna lever ännu kvar hos vissa och behöver inte betyda trakasserier. Det borde räcka med att man beskedligt och intalande svarar att man blev ledsen. Då kan de förklara sig och samtidigt ta lärdom om det nu är så gräsligt illa att man inte tål det hela.

Ibland känns det som om kvinnors kamp går till överdrift men som sagt så var jag ju inte där när det hände.

Ha en bra söndag

 

Nu kommer ljusare tider, Det känner jag i höger stortå och faktum är att det är ljust lite längre på. eftermiddagarna.

Jag tänker fortsätta att skriva om hjärta, värme och medmänsklighet även idag. Nu får det handla om Esma och Amina som är ute i sitt bostadsområde fem kvällar i veckan på kvällstid. Detta för att visa att vuxna bryr sig och finns där och tar ansvar för de unga och området. All heder till dom!

Mera sånt vill vi läsa om Och försöka stöta undan all kriminalitet, bomber, skottlossningar Och bilbränder.Åtminstone för stunden. Det finns faktiskt människor som bryr sig och gör skillnad.

Ha en bra kväll!

Vilken kille! Ber om ursäkt för den sneda bilden men jag kan inte låta bli att lovorda sådana här nyheter i media Istället för bara elände och kriminalitet. Dessvärre så speglar det en skev bild av hur verkligheten egentligen ser ut. 

Khaled heter den här unge mannen som inte gav upp. Han skulle ha ett jobb och efter att ha sökt hos 40 frisörer så kom han till Marianne som ville stötta och gav honom en praktikplats och där blev han kvar. Hans dröm var att klippa men det kunde han ju inte och inte heller talade han svenska eller engelska. Men gav han upp? ICKE! Han städade och annat som hör en salong till, lyssnade, lärde och nu är han utbildad frisör. Försörjer sig själv för det vill han absolut göra här i sitt nya hemland som han tycker om. Heder till Marianne också. Han tränade rakning på henne med tvål och allt fast utan rakblad. Ja, det var en härlig historia och alldeles sann. Visst blir man varm i hjärtat. Han lovordade oss svenskar som så gärna vill hjälpa till.

Kram på er!

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS