Blogg fyra

Det bär utför sa backhopparen! 
Jag har blivit en balanslös gammal kärring med benskörhet Och det lär finnas fler säger de som vet. Det värsta är att vi faller allt för ofta.

Först gick ett halvt lillfinger åt skogen och sedan hände det sig att jag landade på min hand och fick en fraktur och två brustna ledband. Det sista fick jag ingen läkarhjälp för på grund av Corona Men min goa fysioterapeuft lyckades till slut ge mig en remiss till ortopeden. Så långt allt väl till jag nu i väntan på det ramlat igen. Denna gång hamnade eländet i knät så nu blir det två saker doktorn får ta hand om.

Undrar just vad de säger då jag kommer tillbaka för tredje gången? Åldersproblem javisst!

Huka er kärringar och gubbar för vi får inte hejd på vår lekamen

 

 

En ros ville jag ge till städerskan som arbetade på den offentliga toaletten jag besökte på Mariebergs Galleria. Som vanligt ville jag säga hej då jag kom in för det tillhör ju vanligt hyfs men hon slog ner sina vackra bruna ögon som om hon kände sig ovärdig. Hon vände ryggen till och drog ner duken över håret lite till.

Full av beundran lade jag märke till de skinande rena handfaten och kunde inte låta bli att berömma henne. 
  - Vad fint du har gjort, sa jag och sökte hennes blick.

Lycklig med ett stort och strålande leende svarade hon:

- Tack så mycket!

Den reaktionen gjorde mig alldeles varm och jag fick insikt om att hon tydligen inte var van vid vänligt bemötande vilket är fruktansvärt oartigt. Varför!

Vi får skärpa oss och visa vänlighet till våra medmänniskor. Ingen ska behöva känna sig skamsen eller undermålig. Om vi enas om det så växer våra relationer istället.

Själv har jag bestämt mig för att tilltala en person varje dag med en vänlighet eller leende.

Kram på er!

Vit som snö eller svart som natten. VAD ÄR PROBLEMET? 
Vi är ju alla människor Så det borde inte finnas annat än i historien för att lära oss hur det inte ska vara.

Ännu i den moderna världen vet vi ju att rasfördomar hägrar vidare. Så mycket att det orsakar stora protester och demonstrationer. I USA har det gått helt snett då polisens övergrepp radar upp nya händelser varje dag och hatet flödar så mycket att det kan gå överstyr. Båda sidor bär vapen och det dallrar i den spända stämningen. Det sista fallet verkar inte ha något med ras att göra utan snarare klumpighet och skräck från båda håll.

Poliserna skulle göra ett tillslag i en lägenhet på grund av knarkinnehav men tog fel på bostad då de bröt sig in. De boende låg och sov och mannen tog i skräck fram sin pistol och öppnade eld mot poliserna som sköt tillbaka. I det här fallet var det snarare situationen och det handlade inte om hudfärg vilket protesterna vill påskina. Ser man inte verkligheten som den är så piskas hatet upp och problemet kvarstår.

Det blir heller inte bättre av att detta med skändligheter överdrivs så till den milda grad.

Onkel Bens ris får t ex inte använda den trevlige svarta mannen då det kan påminna om slaveriet.Så har jag aldrig uppfattat det. Snarare är det en man som står för sin risproduktion och har lyckats. Så ser jag på kartongens bild och inget nedsättande alls. Inte heller kan jag uppfatta bilden på en stolt och vacker indian kan vara stötande. Kumlas speedway har valt en sådan symbol för att de vill vara som han och äga hans styrka. 
De hjälper inte att överdriva, snarare tvärtom.Snart får man väl inte använda ordet svart. 
Det finns en lösning på problemet Som Monica Zetterlund en gång sjöng : den som är svart han går till en vit och en vit kärring går till en svart.

Ha en skön kväll!

 

Idag vill jag skriva om att vara äldreäldre. Jag tänker på det fina TV-programmet där fyra-åringar är tillsammans med gamla på ätt äldreboende. Det är så fint och egentligen precis så det ska vara.

På vår dagcentral där jag jobbade var vår paroll att livet skulle fortsätta som det alltid gjort i den mån de orkade. Det är ju helt sjukt att de ska sitta ensamma fast de har folk omkring sig. Vi for på utflykter, umgicks med barn och ungdomar, vi gade fester med goda måltider och vin till den som så önskade. De pigga pensionärerna i området hjälpte till på alla sätt.

Nu förstår jag hur rätt det var och önskar att få en ändring. Det är verkligen ingen skam att bli gammal, det ska vi alla bli.

Slutligen vill jag berätta en liten anekdot sedan mitt älskade yngsta barnbarn var liten. Jag var barnvakt och han presenterade mig för sina kompisar med orden:

-Det här är min farmor den gamla gumman.

Sedan stack de iväg till studsmattan medan jag försökte komma ner i en väldigt låg solstol och då jag såg upp mötte jag tre par barnaögon som stillastående kunde konstatera:

- Ja, hon är gammal!

Det var då! Nu är han tio år och har andra intressen med sina nuvarande kompisar. Jag saknar den tiden då han var liten men han är fortfarande min förtrogna kompis.Var ålder har sin tjusning vilket gäller även oss äldre.

Kram på er!

 

Ruthan funderar igen över sin kaffekopp.Undrar över hur det blivit och menar att det inte var bättre förr bara för att man vill det. Änidå vore det bra om det inte var så mycket röra i allt nu för tiden. Visst måste man följa med i utvecklingen men varför kan det inte vara måtta på eländet.

Inte ens i regeringen är det ordning.

Bla, blabla och blablaba har guldbyxorna på och satsar hur många miljarder som helst men kan inte komma överens om vilka som ska gynnas.

Hårdare tag ska tas mot de kriminella men då måste det satsas på fängelserna så de kan ta emot fler. Välfärd står mot sänkta skatter, stöd till företagen och en liten slant till pensionärerna Och till kulturen.

Miljarderna rullar och jag undrar var de kommer ifrån då det egentligen inte finns några pengar.

För ett halvår sedan var de tvungna att avskeda personal och och dra in ännu mer på sjuk och äldreomsorg.

Vår kommun har skyhöga skulder men kommer ändå att gå ihop i slutänden på grund av statsbidrag!!! 
Är det lån som de så frikostigt delar ut så måste det väl betalas tillbaka eller..?

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS