Blogg fyra

Nu är vi åter hemma efter två veckors besök i ett bedövande vackert Kreta som också bjöd på ett härligt sommarväder med 26 grader och strålande sol. Det var rekord för månaden November fick vi höra. 

Första veckan for vi runt med buss till de antika palatsen Knossos och Faestos samt Malia. Det första imponerade mest på mig. Byggt av kung Minoz 7000 år före Kristus. Alla var dock inte lika intresserade utan kallade dem för sten och grus. Nämner inga namn men han gjorde det för min skull.

Andra veckan var det bara sol och bad tillsammans med våra resekamrater som blev nära vänner.

Kan verkligen rekommendera ett besök på denna vackra ö men helst under högsäsong. Vi hade en enorm tur med vädret men normalt är det inte lika varmt. Dessutom stängs det mesta under lågsäsong

Jag kommer att skriva även om denna resa på fliken mina resor. Där blir en mer utförlig reseberättelse.

Önskar du bli filmstjärna? Då har du chansen nu. Netflix tänker spela in två nya serier på Kanarieöarna och söker 1300 statister.

Ett utmärkt tillfälle till att få en betald resa dessutom.

Filmerna ska tydligen innehålla ökenmiljö och därför passar Kanarieöarna bra.

Som statist behöver man bara finnas i bakgrunden eller spatsera förbi.

Gör ett försök om tid finnes.

 

Man kan undra vad skolverket håller på med egentligen? Har de kramp vad gäller nya regler och bestämmelser? Först ville de ta bort antiken som ämne och nu ska de ge sig på vår nationalsång, psalmer och barnsång. VARFÖR!

Har en aning om att det handlar om våra nyanlända ungar som har en annan religion men Nationalsången och barnsånger!

Håller med Ebba Busch Thor som säger att våra barn har rätt att lära sig om sina rötter och kultur I det land de är födda i. Detsamma tycker jag att det gäller för våra nya barn även om de inte är födda i Sverige. De har också rätt att få veta om sitt nya lands kultur och rötter. Det är föräldrarnas uppgift att upplysa dem om deras gamla hemland. För det är också viktigt.

Är rädd för att våra kultur och folkrörelser är på väg att försvinna tack vare vår egen dumhet och naivitet. Folkmusik och dans finns endast på midsommarafton, samma med folkparker, dansband och ordet lagom. SORGLIGT!

Usch, nu skrämmer de skiten ur oss igen! 11000 forskare ställer sig bakom ett uttalande som meddelar oss att klimatet kommer att ödelägga och förstöra oss och att det kommer att innebära stora lidanden över hela vår jord.

De säger inte hur utan bara att det kommer att ske en mycket stor ödeläggelse.Är detta sant eller kommer det nya rön om något år. Rön som meddelar att detta har varit klart överdrivet?

Visst sjutton blir man orolig för vad som ska hända med barnen om detta händer. Vågar inte ens tänka på det. Menar de att skrämma oss så att vi sköter oss bättre med tex återvinning och ger fullkomligt sjutton i att kasta saker i naturen? Det är ju det bästa vi kan göra samt låta bli fossila bränslen. Hur får vi övriga världen att tänka som vi?

Paniken växer i bröstet men kanske kommer det förhoppningsvis andra forskare som förklarar motsatsen i positiva former. Vi behöver en Hans Roosling!

Har inte klimatförstörande funnits i alla tider. Kung Minos palats och stad på Knossos levde 7000 år före kristus men ödelades av en jordbävning.

Ha en skön kväll framför brasan.

I höstens inträde har vi funnit en ny vän. Vi träffades på en restaurangmiddag. Han satt ensam och vi började samtala. vi bjöd honom till vårt bord. Mannen var pensionär. En mycket trevlig och chelvalerisk människa som förlorat sin fru för ett år sedan efter ett långt äktenskap. Nu hade han vågat sig ut igen men kände sig ensam. Han berättade om deras liv tillsammans och allt han varit med om och vi lyssnade andäktigt men fram för allt sa han något som fastnade i mitt hjärta.

Han har bestämt sig för att utföra en god gärning varje dag för sina medmänniskor oavsett ålder.

Det var en fin människa.

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS