Blogg fyra

Lördag 10 september 2016

Efter ytterligare en dag full av intryck i en stad som fullkomligen sjuder av liv ska jag försöka sammanfatta den med några rader.

Bara tunnelbanan var en upplevelse och ganska sunkig enligt min mening. Frihetsgudinnan däremot stod stolt med sin fackla och förmedlade sitt budskap om frihet samt ett varmt välkomnande till USA.

Jag försökte att tänka mig in i hur det kändes i min farmors systers 10-åriga hjärta då hon 1910 stod vid relingen och såg henne.

Märta , som fick lämna sin mor och reste med sin morbror som egentligen inte ville ha henne men sa att hon skulle få ett bra liv. Idag kunde jag gå i hennes fotspår i Ellis Island och jag kände hur rädd hon måste ha varit. Det finns mer att läsa om henne i min bok Josef och Maria från Dalkarlsberg.

Det är heller inte svårt att relatera till dagens flyktingbarn som också är totalt utlämnade.

Empire state building var fantastisk! Man kan komma 102 våningar upp men vi stannade på nummer 90 tror jag då bland alla intryck är svårt att skriva det rätta för tillfället. Vet i alla fall att vi passerade nummer 80.

På kvällen var det helt galet. En kokande gryta med folk främst på Time Square som var full av jippon och galna uppträdanden

Vilken dag!

ps. Ber om ursäkt för att bilden lagt sig åt fel håll. Det går inte att ändra

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS