Blogg fyra

Onsdag 28 September 2016

Borta bra men hemma bäst är ett sant talesätt även om jag verkligen inte kan säga att jag inte trivdes på min USA-resa som var så fylld av upplevelser att jag har svårt att sortera dem i huvudet.

Vi besökte New York, SAN Fransisco och Los Angeles och det slog mig att det är dyrt att leva och stora skillnader mellan de tragiska uteliggarna som fanns i större antal än här, särskilt i SF och de rika som lever i överflöd.Det mesta handlar om pengar och det kan vara svårt även för medelklassen. Å andra sidan så har de högre löner än vad vi har.

Tjänster och varor anges det ett pris på men det tillkommer både skatt och dricks. Det senare är 15 procents av kostnaden.

Människorna är väldigt trevliga och alltid villiga att hjälpa till om man som turist med karta ser vilsen ut.Det finns ju så mycket att se och uppleva och alldeles särskilt om man på egen hand tar sig fram genom tunnelbanor och bussar. Vi gick sammanlagt 12 Mil under vår vistelse.

I Los Angeles hade vi dock vår underbara släkt som visade oss allt som fanns att se och dessutom fick vi uppleva den sex-filIga trafiken som ofta står stilla på grund av stockningar.

Kommer att senare berätta allt på min rese-sida.

Ha en skön kväll!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS