Blogg fyra

Söndag 2 Oktober 2016

Det var en gång ett land som hette Syrien. Ett land med många människor som kanske inte levde så demokratiskt men de bodde ostörda i sina hus med sina familjer och barnen lekte obehindrat precis som de gör här hos oss.

Så började de bli osams om hur man skulle leva och vilken Gud man skulle tro på. Några ville att man skulle få säga vad man vill och att man skulle leva rättvist medan andra tyckte tvärtom.Han som bestämde ville bestämma allt alldeles själv och tänkte inte ge med sig en tum.

 Människorna blev arga. De ropade högt att de inte gillade det och då blev han som bestämde väldigt elak och började skjuta på dem som han kallade för rebeller. De som ville ändra tron startade egna trupper och de blev onda mot sina medmänniskor.

Det startade krig och de trygga husen bombades sönder. Han som bestämde sa att rebellerna inte fick leka på hans gård och sa att han sköt på de som var onda i sin tro och fick hjälp av det stora landet Ryssland som gärna hjälpte till att ha sönder och döda barn, kvinnor och män som ingenting visste om varken rebeller eller trosfränder.

Nu fortsätter det på samma sätt och med misstänkt kemiska vapen. Om det sker igen så ska USA bomba, säger de.VARFÖR GÖR DE PÅ DETTE VISET?

Ett land är utplånat och invånarna som inte lyckats fly dödas. Vad är meningen med att små oskyldiga barn skadas eller dödas eller blir föräldralösa?

Det gör så ont i hjärtat och känns så fruktansvärt meningslöst att lösa problem genom vapen.

Jag är ju bara en liten varelse på denna jord och lika maktlös som resten av jordens befolkning men en dröm vore ju att de som bestämmer kunde ha sin egen battle och låta folket vara i fred. Det är ju som ett dagis utan vapen och likaså utan en pedagogisk ledare.

Ha en bra söndag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS