Blogg fyra

Tisdag 11 oktober 2016

I dag är den internationella flickadagen och Sverige är bäst i världen vad gäller flickors rätt till jämlikhet och respekt i alla avseenden.

Detta kan man inte tro efter alla sextrakasserier och våldtäkter som anmälts på sista tiden eller andra kulturers tvångsgifte och ännu värre som hedersvåldet.

Detta kan och vill vi inte tillåta varken av infödda eller nysvenskar.De förstnämnda har inte varit föredömen i frågan för våldtäkter har alltid förekommit och likaså sex-kommentarer om stjärtar, ben och bröst. I alla fall då jag var ung men man skakade av sig sådant skitsnack och teg stilla. Ingen vuxen reagerade nämnvärt heller för de menade att grabbar var sådana.Det är tur att töserna nu kan svara för sig och att de anmäler om de utsätts, bara de förstår att sätta gränser för vad som är trakasseri eller i trängseln vidröring samt att en kommentar från en kille kan vara menad som en komplimang.

Då jag var ung och vacker (nu är jag bara ung) hände det sig att grabbarna visslade efter mig och det kände jag ära av. Idag säger man att man inte ska behaga mannen. 

Det hände även då jag var ute med vår hund att de ropade:

-  Fin hund, får jag klappa matte.

Inte alls illa menat då utan snarare en komplimang men jag fick inte le enligt min mor för det verkade allt för inbjudande.Snacka om moral!

Som sagt så är det aldrig enligt min mening rätt att ge sig på flickor med våld eller trakasserier.Det borde inte behövas en sådan dag men det gör det.

 

Trevlig tisdag

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS