Blogg fyra

Söndag 23 oktober 2016

Efter en mysig utekväll med släkten igår låg jag tryggt i värmen under täcket och lyssnade på den kalla vinden utanför fönstret. Den manade om en snar kommande iskall vinter. Tankarna om hur bra jag kommer att ha det även då den är här krockade med vetskapen om situationen för alla hemlösa i vårt land. Åter igen står de utlämnade till sig själva i sökande efter värme i trappuppgångar eller vindar pga ekonomisk utbrändhet, missbruk eller båda två av dexxa exempel.

Tror nog att hjälp erbjudits under årens lopp men med villkor på total nykterhet vilket inte går ihop med suget som missbruket ger Och där verkar intresset ha lagt sig för dessa invånare I media.

Vi få inte glömma att vem som helst av oss kan drabbas av samma olyckliga omständigheter. Vore det möjligt att släppa på kraven och ge tak över huvudet och mat samt hjälp till självhjälp?

Det finns ju vandrarhem och campingstugor som inte är belagda på vintern och att få komma in i värmen borde vara en humanitär rättighet.

Nu har en ny grupp uppstått i de hemlösas skara enligt nyheterna.De asylsökande som ska utvisas och inte längre får hjälp med bostad. Så många att kommunerna inte ekonomiskt orkar med.Dessa vandrar rolöst omkring och vet inte var de ska ta vägen för hem till sitt land kan de inte återvända. Media engagerar sig och kommer kanske att framtvinga åtgärder från våra ansvariga vilket jag hoppas  och önskar av hela mitt hjärta att barn inte utsätts för detta.

Varför dröjer utvisningen flera år och kollas inte hjälp och säkerhet i det land de kommer till?

Ja, kontrasterna är stora i vår värld då jag tryggt somnar i min varma och ombonade miljö Med en hopplös önskan att kunna göra något för båda fallen. Kanske mina ord kan väcka våra politiker och   Myndigheter. Pengar och ork har jag inte men väl en vass penna.

Kramis

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS