Blogg fyra

Måndag 21 November 2016

Varför måste livskvalitén avta för att man blir gammal? Varför servereras de undermålig mat?

Läste just i en artikel av Leif Mannerström att 75000 gamla lider av undernäring eller till och med dör. Man vill inte tro att det är sant att våra asylsökande får alla resurser i budgeten vilka visssa påstår. Detta föranledde mig att i all enkelhet googla på mattaxorna och det visade sig att det skiljer väldigt mellan kommunerna och deras upphandlingar.

Enligt immigrationsverket ska det kosta 150 kr/dygn och person på asylboenden men varje kommun bestämmer ju sin egen taxa. Läste en artikel i aftonbladet 2015 som skrev att det genom upphandling av restaurang stigit till 572 kr/pers och dygn. Anledningen var anstormningen av asylsökande och att snabbt lösa problemet.

Det ska sägas att detta är bara ett exempel. Säkert finns det kommuner som lyckats hålla immigrationsverkets beslut.

Våra gamla då?

Sollentuna kommun har sparat ner budgeten till 59 kronor/dygn och person.

Göteborgs kommun hamnade på 101 kr/dygn och person.

Örebro kommun har en budgeen på 95 kr/dygn och person.

Denna enkla undersökning ska på intet vis vara 100-procentig. Bara en liten koll i all välmening men om detta stämmer så är det allt orättvist  dock på intet sätt våra flyktingars fel.

Ingen av dessa exempel når upp till 150 kr men det borde inte vara svårt för våra politiker att besluta om en gemensam taxa i landet. En som ger våra gamla mat med kvalite.

Våra asylsökande har dessutom tråkigt. Varför kan inte de praktisera inom äldreomsorgen? Kanske laga god och näringsrik mat.

Då jag kommer till hemmet vill jag leva som jag alltid gjort. Sill till midsommar och lilla nubben. En god middag och ett glas vin då och då skadar inte heller. Gärna till musik av Björn Skifs.

Kram på er!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS