Blogg fyra

Måndag 5 December 2016

Bilden visar nuvarande Gustavsvik golfbana men platsen minner mig om vårt gamla flygfält som fanns på samma plats fram till 60-70 talet tror jag. Nu byggs det lägenheter och inget är sig likt men jag som är av den äldre stammen kan berätta att under krigstiden hade vi bevakning dygnet runt här. Imte för att vi var hotade men beredskap gällde i allra högsta grad över vårt flygfält. Det var ju före min tid.

Om detta kan man läsa i min bok`"Mycket har hänt i Örebro, berättar Sigge". Han vandrade själv runt i uniform tillsammans med en chäferhund både under dagtid och på sena kalla nätter. Som tur var så hade han sin dotter och måg i ett närliggande hus och då det var mörkt och iskallt vankades det en sup då en röd fönsterlampa lös hos dem. Antagligen totalt förbjudet att smita från sitt ansvar som soldat men det är väl preskiberat nu.

En gång snavade han och ett skott gick av från geväret vilket orsakade kaos då hans kamrater larmade och skrek att tysken var här.

Som tur var så var vi aldrig angripna varken här eller i övriga landet.

För ännu längre sedan var här en kunglig lantgård.

Det var då och mycket har hänt sedan dess. Bla annat fanns det en mini golfbana och kossorna betade intill. Flyghangaren fanns ännu kvar och många segelflyg lyftes upp.

Utvecklingen går ständigt framåt och det börjar bli svårt för min generation att känna igen sig i samhälle och tillvaro. Jag tänker då på nya värderingar och teknik. Nu för tiden finns inte längre han och hon utan hen. För mig betyder det engelska ordet höna men det är väl sådana vi är i min ålder. Förvirrade alltså. Plötsligt är det helt normalt att vara både tjej och kille eller ingen av dem. Hetero, bög eller flata på samma gång.

Ja, jag bryr mig inte om något annat än människan bakom allt för det är ju trots allt kärleken som räknas, om den inte försvinner under allt sex förstås.

Minns en tid under 70-talet då alla skulle bo ihop i kollektiv och dela på allt inkl sex, kärleken mellan två människor frågades inte efter utam man kallade det fri kärlek. Den tiden är nu glömd och kommer den på tal så skrattar man åt den.

Ha nu en skön kväll!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS