Blogg fyra

Onsdag 7 December 2016

Tro på Tomten vill vi ju så gärna och alldeles särskilt då vi på Julafton ser ungarnas tindrande ögon. Ja i alla fall så är de fulla av glädje och förväntan. Tindrandet får väl stå för de minsta.

Minns en jul då vår dåvarande ton-åring beordrade sin lillebror:

  -Tindra då unge!

Men Tomten berör oss alla. Även oss vuxna och i år vill jag tillsammans med min 6-årige sonson slå in en julklapp och lämna till en insamling till de barn som ingen får på grund av olika orsaker. Det kan vara på grund av fattigdom, att man är flyktingbarn, eller maskrosbarn.

Kruxet är bara hur jag ska förklara varför Tomten inte kommer till dom för mitt barnbarn utan att avslöja myten om honom. Egentligen så är jag ganska säker på att han redan vet sanningen och att det kanske är jag som vill leva i tron att Tomten finns.

Då jag var barn visste jag men höll masken för att jag ville ha mystiken kvar. Min lillebror däremot var tidigt skeptisk. Ett år tog han spjärn med sina fötter på tomtens stövlar och drog i skägget så mycket han orkade bara för att avslöja gubben. Det visade sig dock att skägget var äkta och gubben skrek så klapparna höll på att spricka.

Asch, jag får väl hitta på något för det är väldigt viktigt att man lär sig att ge med hjärtat även i låg ålder.

Ha en trevlig onsdag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS