Blogg fyra

Fredag 16 December 2016

Musikhjälpens bur på kärlekstorget i Örebro samlar in mycket pengar för attl krigs och krisdrabbade barn ska få gå i skolan. Det är verkligen behjärtansvärt och allra mest beundrar jag mannen som går och säljer kramar för tio kronor styck. På TV har jag inte lyckats se om han lyckas men initiativet är gott och stort.

Det är ett projekt med stort hjärta och med kärlek som tema som borde uppmärksammas året runt men samtidigt undrar jag om det inte just nu borde gå till Syriens flyende och evakuerade folk. Deras barns problem är akut men det är inte skola de behöver för tillfället utan tak över huvudet, trygghet, värme, mat och torra kläder samt hjälp mot sitt trauma.Å andra sidan så är det ju detta inte det enda problemet då hjälpen inte riktigt når fram.Inte ens julen är aktuell för dem men det är den för barnen här i Sverige. Maskrosbarn, flyktingbarn, barn till ensamma mammor. För dom kan man göra skillnad i det enkla och bara vara vardagshjälte i praktiken genom att skänka en julklapp till giving people och lägga den under granen på Clarion Hotell om man bor i Örebro och det inte är försent. Eller varför inte skänka den direkt till den i trapphuset som man vet skulle bli glad.

Låt alla ungar få en riktig jul, en såån som man har när man är liten.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS