Blogg fyra

Fredag 23 December 2016

Så är vi här igen. Dan före dopparedan är redan här och somliga stressar sönder både sig själva och familjen inför firandet. Jag säger: Ta det lugnt för det blir jul även om ni inte hunnit med allt. Det är heller inte mer viktigt än att man kan fixa det i efterhand vad det än är. Det som jag ser som huvudsaken är att barnen får sitt och en fröjdefull jul. De är så mycket värda att få känna trygghet och frid för alltid mern alldeles särskilt på julen.

Dessvärre är det ju inte så för alla. Det talas om att man ska ha huskurage vilket betyder att ringa på där man hör bråk eller där man vet om att det finns barn som far illa pga missbruk eller disfunktionella familjer. En fantastisk idé enligt mitt tycke om det bara kan ske utan repressalier tillbaka. Barnen behöver dock uppleva att det finns vuxna som bryr sig så jag är naiv nog att tro att om man går ihop med fler grannar och utan provokation frågar om man får lämna en julklapp eller om barnet får komma över för att fira med tomte och mat.

Om man sedan anmäler till socialen gemensamt så kan ingen direkt pekas ut.

Det värsta man kan göra som medmänniska är att blunda.

God Jul på er!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS