Blogg fyra

Måndag 9 Januari 2016

20000 barn vill inte gå till skolan utan stannar hemma. Orsakerna kan vara många men ingen av dem är okey och då är det ungarna jag tänker på. Det är inte okey att de inte känner sig trygga i skolan eller att har det jobbigt på andra sätt. De är ju vår framtid och hur ska de kunna bli trygga vuxna till sina barn? Det gör ont i hjärtat att de mår dåligt då de istället skulle vara lyckliga och äga en framtidstro och ha en massa kompisar.

Och det behöver inte enbart bero på mobbing,missbrukande föräldrar, utsatthet eller ensamkommande.

Depressioner utlöses ofta av jakt på ideal eller att inte tycka sig vara möjlig att hänga med i outsagda normer från andra elever eller att inte orka med betygjakten.

Det är dessutom vanligt att föräldrar skiljer sig och barnen får vandra emellan och få nya både äkta och bonus syskon. Sådant kan utlösa anorexi som gör att man inte orkar.

Det känns viktigt att föräldrar och lärare tillsammans jobbar för ett bättre och förstående klimat i skolvärlden. Att hjälpas åt att bygga upp ett elevkurage genom schemalagd utbildning.

Ingen ska behöva känna sig underlägsen någon annan.

Kursmaterial kan jag hjälpa till med genom mina böcker "Rebecka skadar sig", "Sara vill inte äta" ,"Oj då, säger Karin" och Maskrosbarnet Albin.

Tillsammans gör vi skillnad.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS