Blogg fyra

Fredag 27 Januari 2017

Efter bastubad och ett glas rödvin börjar värmen komma åter i min erbarmliga kropp. Har besökt vår årliga Hindersmässa i dag och det är konstigt men detta evenemang är av någon anledning lika kylig varje år. Så kall att det går in i kroppens alla artärer. Ändå så drar hela hela Örebros befolkning ut till Stortorget och drottning/storgatans anrika mark.

Denna marknad har nämligen förekommit sedan medeltiden då bergsmännen kom för att sälja sina järntackor. Snart blev det även skinn som i huvudsak såldes på fisktorget på baksidan av Stora Hotellet.Snart utökaades utbudet med andra diverse varor och i dag är det en hel del tingeltangel och marknadsgodis men även ostar, munkar och mycket mer.

Tanken att vi i dagens moderna tid går på samma ställen och handlar som medeltidens folk gör mig väldigt stolt.

Så till den grad att jag har skrivit om det i min medeltidsbok Märta-Stina och Borgensöre där Örebro är förebild. Läs mer om den på sidan här som heter mina böcker eller beställ den på sidan där min Bokhandel finns.

Önskar er nu en underbar varm och skön mysfredag.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS