Blogg fyra

Onsdag 8 februari 2017

Det onda våldet i samhället vi lever i kan mynna ut i något gott om människor tillsammans engagerar sig. Detta har hänt i en skola i Göteborg. Där utbildar man elever till ledare som tar plats för de som är utsatta eller om bråk förekommer då vuxna ska hämtas. Meningen är att de i sin tur ska få kompisarna med sig för att  gemensamt ta ställning mot den som angriper.

Detta är precis vad jag eftersökt för de mobbades skull. För dom har ingenting hänt trots att det förekommit under generationer. Jag har i min blogg och i insändare föreslagit en kurs i elevkurage. Den skulle vara schemalagd och pågå under hela grundskolan. Nu då något måste göras mot våldet så kan det äntligen göra skillnad för de som bävar varje dag då de är tvingade att gå till skolan.

Hoppas så på projektet i Göteborg. Människor kan! 

Då det gäller våldet så ser jag det som två grupper som nu sätts mot varandra då en polis avslöjat vad vi redan vet. Att det är nyinflyttade som står för den största delen av våldet men att det beror på utsatthet och brist på identitet i samhället.

Detsamma gäller i allra högsta grad de infödda som ofta kommit snett i samhället från början då ingen vuxen känts trygg. Inte sällan har de varit och är maskrosbarn som vandrat rotlöst mellan fosterhemmen. Det krävs ökad förståelse och insikt även här För att slippa hårda tag och ord från dem som inte kan uttrycka sig.

Våld ska vi aldrig någonsin godta från någon av dem och definitivt inte ursäkta den ena gruppen och döma ut den andra.

För att vi vanliga invånare i Sverige ska förstå och kunna ta ställning så måste vi veta sanningen även om namnen borde uteslutas.

Hoppas på det goda!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS