Blogg fyra

Fredag 3 Februari 2017

  - Fin hund, får vi klappa matte?

Detta hörde jag ofta som ton-åring på 60-talet då de värnpliktiga cyklade förbi i långa rader. Jag bodde intill regementet I3 och lika mycket som jag tyckte synd om dem på vintern då det var manöver så gillade jag dem då de for förbi och log glatt. Detta till min mors ogillande för det var inte passande ansåg hon. Man kunde tas för en lättfotad flicka och det var jag ju verkligen inte. Rekryterna själva hade kul och hittade på ständiga hyss mot sina befäl vilket de berättat efteråt för de minns bara det roliga.

Nu när regementet för längesedan är nedlagt och husen inredda till boende plus nybygge bestämmer man sig för att återinföra värnplikten. Då tyckte man att den var otidsenlig och inte alls nödvändig. Nu har man upptäckt världen utanför och vad som händer där. Den här gången gäller utbildningen båda könen och ska till viss del vara frivillig.

Som tur är så har ju vårt försvar aldrig legat nere utan det ligger i ständig beredskap för ev. intrång vilket jag hoppas vi för alltid slipper.

Kanske är det bra för det skapar ju sysselsättning och det kan bli folk även av den värsta buse pga av laganda och kamratskap.

Önskar er alla en trevlig helg!

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS