Blogg fyra

Måndag 13 Mars 2017

Tänk att jag fann en stenhög här med men denna gång intakt. Bilden föreställer försvarstornet i Orangestad och uppfördes av Nederländerna på 1700-talet för att som det hette skydda invånarna mot angripare från havet genom fortet som hörde till. Men människan då som nu var ond för här såldes slavar och allt av värde till bl.a Ost-indiska kompaniet. Före Nederländerna var det spanjorerna som inte höll urinvånarna och naturfolken indianerna för någonting utan sålde dem som slavar till Dominikanska Republiken.

Ja, ondskan upprepar sig ju även i nutid då människan inte kan leva i fred och harmoni, mycket pga religion och kultur där var och en håller på sitt.

I Turkiet verkar det brista vilket ögonblick som helst.

Det var lite historia jag fick insupa i dag medan mannen ointresserad väntade utanför. Kan inte rekommendera klättring i tornet trots allt för andra besök på fort i Karibien har gett mer. 

För övrigt har vi badat i det smaragdgröna havet och solat oss chokladbruna.

Ha det underbart i våren hemma!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS