Blogg fyra

Fredag 17 Mars 2017

Jag trodde inte att det fanns en plats som Aruba kvar på jorden som för övrigt bara har problem med motsättningar, krig och våld. Detta är en självständig stat som tillhör Nederländerna. Det är val vart fjärde år. Människorna kommer från 100 olika ursprung och lever tillsammans sida vid sida. En stor vänlighet råder vart man än kommer och andan är lite europeisk. Alla barn får gå i skolan och lära sig tre språk, spanska, engelska samt öns eget språk som är en blandning av dem alla. Ungdomarna har chans att studera på universitet i Nederländerna.Invånarna är 102 000 och fängelset rymmer endast 400 men det kan handla om att någon stört en karneval och får stanna där till den är slut. Kriminaliteten är låg, sjukförsäkring finns samtäldreomsorg. Det sociala finns inte mer än så. Egen odling eller köttproduktion finns inte på ön, de flesta försörjer sig på turismen. Invandrare får stanna under tre år såvida de inte träffar någon att gifta sig med.

Amerikanerna har lämnat de hus som en gång byggdes på deras territorium så vill du flytta hit kan du bosätta dig i ett. Har du väl bott där i tre månader utan protest så får du bo kvar. Men de var ganska slitna.

Aruba forever!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS