Blogg fyra

30 Mars 2017

Det har burit utför med vår äldreomsorg under en lång tid. En tid då våra gamla får sitta ensamma utan kontakt med yttervärlden, en tid då de ramlar utan att få hjälp, en tid då den mänskliga kontakten består av hemtjänstpersonal som inte har tid, en tid då maten är onyttig och inte smakar någonting.En tid då det kommer så många okända från hemtjänsten att de äldre blir vilsna.

Nu äntligen har man kommit på att man ska införa kvalitet för våra äldre genom att bygga fler bostäder och en central där man kan få råd om hur man säljer och finner ny bostad om man genom makes dödsfall blir lämnad ensam. Bra men är detta kvalite, är det inte bara en självklar service som varje äldre är mer än värd.

Livskvalite för mig är att livet får fortsätta som förut efter ork. Jag menar att har man haft intressen  så ska de i möjligaste mån få fortsätta med assistens, till exempel gå på teater, träffa andra, ta sig ett glas till sillen eller vin till maten. Varför ska sådant ta slut bara för att man blir gammal. För mig så är detta viktigare än att få sitt hem städat.

Som det är nu så serveras ju inte ens ägg till påsk. Med min livskvalite så blir de både piggare, gladare och lever längre.

Hur ska det gå till då undrar säkert någon? Jo, för det första en omprioritering av personalens göromål men också att ta hjälp av alla som går arbetslösa med bidrag. De skulle få en meningsfull tid, det kan jag lova men de måste ha ett intresse för människor.

Kan det va nåt? Det vill jag säga till de som bestämmer för då jag blir så gammal så vill jag fortfarande lyssna på Elvis och 60-tals musik, gå på en restaurang där jag kan få njuta av god mat och ett glas vin. Med andra ord vill jag leva som jag alltid gjort. Det förändras inte för att åldern blir hög.

Önskar av hela mitt hjärta att de åtminstone får sill och nubbe till midsommar men vet att det är en utopi i dagens äldreomsorg.

Kram!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS