Blogg fyra

Fredag 21 April 2017

Det är fredag igen med mys, god mat och dryck samt TV. Själv är jag ännu uppfylld av min underbara sonson som jag har njutit av igår och natten som gick. Innan sömnen tog mig så låg jag och och insöp hans vackra varelse och djupa rofyllda andetag och var så lycklig och så stolt.

Att få borra in näsan och snooza på hans kind på morgonen till hans förtjusta skratt. Det är lycka!

  - Farmor, du är fett knäpp! Näe, jag ljugde bara. Älskar dig!

Nu sitter jag och skissar på en föreläsning som jag ska hålla i Kramfors. Den ska handla om ungar som mår dåligt med tyngdpunkt på anorexia.

Det slår mig hur viktigt det är att ge de små tillit, trygghet och självkänsla redan från början. En unge som känner att han/hon betyder allt för sina föräldrar och kommer före allt annat kan lättare stå emot både ideal och skilsmässor. Det händer att vuxna inte förstår sina barns känsla av övergivenhet vid sådana tillfällen eller då vi som det heter ska förverkliga oss själva och ha egentid allt för ofta.Det är ju så vi vill leva nu för tiden. Eller så har man svårt att räcka till.

Min insats ska handla om hur man ser signalerna och kan förstå tankarna som rör sig i huvudet på en unge som svälter sig. Observera att det inte alls behöver vara så att problemen uppstår i protest mot de vuxna utan kanske ännu mer beror på kompistryck och nätmobbbing.

Jag tror ändå att kärlek, förståelse och trygghet i anden kommer att betyda mycket hos det lilla barnet redan från början.

Beställ gärna min bok Sara vill inte äta så får ni både insikt och styrka.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS