Blogg fyra

Tisdag 9 Maj 2017

Det byggs och byggs och så byggs det. Vi har bostadsbrist och här i Örebro växer nya bostadsområden upp som svampar ur jorden. 

Befolkningen har ökat så till den milda grad säger våra ansvariga. Universitet har blivit så stort och många stannar kvar efter utbildningen, ungdomar har ingenstans att bo och massor av företag ska tydligen etablera sig här i vår stad.

På Boverkets sida kan man läsa att befolkningen ökat de sista fyra åren bl.a genom invandringen och att invånarna bor trångt med upp till 8 personer i en tvåa.

Mm..får inte detta att gå ihop så bra. En 18-åring som tjänar 10.000 efter skatt har inte råd med en hyra på lika mycket. Alla dessa nya som flyttar hit bör ha dubbla löner för att klara hyrorna. Erbjuder vi så många jobb? Okey, pensionärerna som säljer sina hus har råd men då står ju deras hem lediga.

Handlar det om intergration? Det skulle jag kunna förstå om dessa människor har jobb och försörjer sig själva. Det är mindre bra om hyran ska betalas via skatten. 

Jag vet att jag låter som en riktig surkärring nu och hoppas att jag missuppfattat alltsammans Och har fel så det skriker. Så klart vill jag att alla i vår stad ska bo bra men försöker förstå den riktiga anledningen till den plötsliga byggexplosionen. Blir det inte lediga lägenheter då folk så gärna flyttar in i de nya?

Ha en bra dag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS