Blogg fyra

Torsdag 8 Juni 2017

Mitt hjärta klickar extra för barnen och ungdomarna i vårt samhälle.Kanske beror det till en viss del på att jag arbetat med sådana under många år som fritidsledare och fritidspedagog. Ja även med äldre så det har varit i människans tjänst. Därför har jag en viss erfarenhet av hur många har det och vill mer än gärna få igång en insyn, förståelse, lite varför, hur vi som vuxna kan närma oss utan att vara för dramatiska. Lite civilkurage bland grannar och andra vuxna som misstänker att någon far illa är inte heller fel.

Min karaktär Albin lever i ett hem med droger. Vi får följa honom, läsa hans vardag och tankar så till den grad att man ibland gråter men det är verklighet för så många ungar i vårt land.

Tonåringar har också svårt på många sätt och det behöver inte vara pga problem i hemmet.

Min karaktär Sara hamnar i en helt ny klass då hon börjar sjuan. Där råder helt andra normer och ideal än hon mött tidigare. Kompisförtrycket gör att hon kämpar för att bli en av de snygga och självsäkra i klassen och faller så småningom i svår anorexi. Vi får följa henne och hennes familj från att inse sjukdomen till att bli frisk.

Min andra karaktär Rebecka har också haft en bra uppväxt med föäldrar som bryr sig men problemen börjar då det blir skilsmässa. Uppbrott, rotlöshet mellan boendena, nya bonusföräldrar och syskon som hon inte kommr överens med skapar svår depression, så svår att hon börjar skära sig för att lindra pinan som rör sig inuti.

Dessa böcker ska jag hjälpa ABF och tillsammans mot droger att starta studiecirklar.

Finns det intresse hos fler så hjälper jag mer än gärna till. De unga är vår framtid.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS