Blogg fyra

Lördag 10 Juni 2017

Regnet det bara öser ner sjöng Anna-Lena Löfgren en gång för längesedan. Det stämmer även idag. Sitter på min inglasade veranda och njuter så av grönskan runt omkring vår boning och ska sanningen fram så misstycker jag ändå inte. Vi behöver ju vatten både på land och till sjöss.

Läste en artikel i dagens tidning om en man som inte vågade ge sig ut med sin båt för han var rädd att gå på grund. Ja, det skälls mycket nu på vår tidnings insändarsida. Det handlar både om detta problem, trafikomläggningar på grund av gatuarbeten, cykelbanor och bostadsbyggen.

Ja, man kan ju verkligen undra om allt måste göras samtidigt. Det ställer allt till det rätt bra. Någon frågade om våra styrande i staden drömmer om ett New York?

Det hoppas jag att vi slipper. Betr. bostäder så verkar ingen vilja svara på frågan om det verkligen ska byggas så mycket i nutid istället för att sprida ut det på längre sikt. Ju fler som flyttar in i de nybyggda, desto fler bostäder lämnas ju till andra sökande.

Det kan väl ändå inte vara så att alla dessa inflyttade kommer från övriga Sverige. Det har jag så svårt att tro. Inte ens oppositionen vill svara insändarna om bostadsbyggandet.

År 2015 sa de att vi behövde bygga 900 bostäder per år under 10 år. Det har vi överstigit för längesedan redan nu.

Vad småhus och villor beträffar så förstår jag att det behövs till barnfamiljerna men här begränsas utbudet pga att de så kallade fattigpensionärerna inte har råd med nya boendekostnader för deras förmögenhet ligger i huset de äger. Säljer de så är de plötsligt förmögna och får inte bostadsbidrag vilket blir ett avbräck på kanske 5000 i månaden.

I gengäld kan de ju faktiskt använda sig av pengarna de då har på banken. Kan våra politiker lösa detta så kommer det att finnas många hus till salu för de äldre vill och orkar inte sköta om trädgård, snöskottning och huset.

Kanske ändå ett bidrag till dessa vore billigare än att bygga nytt.

Det var lite tankar om vår stad som metropol. Jag är gammal och borde kanske inte bry mig längre men kan inte låta bli.

Trevlig helg!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS