Blogg fyra

18 Juni 2017

Välkommen att dela vårt älskade midsommar skulle jag vilja säga till alla våra nyanlända.

Just denna helg sitter i vår själ och är bland det svenskaste som finns. Antar att information om denna helg inte gått fram så därför vill jag berätta lite om den.

Det började för väldigt längesedan med midsommarblot. Man skulle fira sommaren då den stod på topp. Många århundraden senare hade vi många tyskar i vårt land som förde in traditionen med en lövad stång.

Vi behövde fira att slåttern varit god och att det var varmt och skönt i vårt land. Vi var ett bondesamhälle som slitit hårt under sådden och nu då det magiska ljuset kom åter och skörden var räddad så skulle det festas med stång, dans, musik och de folkdräkter som fanns. Annars var klädseln enbart drängar och pigors vanliga fast med en sjal kanske.

Sillen var egentligen fattigmans mat och fanns i alla stugor liksom ägg.

Därför vill jag uppmana alla nyanlända att delta i vårt firande som består än i denna dag. Lovar att ni finner vår själ och ni är hjärtligt välkomna att delta i den.

Återkommer i ämnet.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.07 | 20:22

Hej Linda! Kul att du skriver till mig. Min mailadress är gun@gunfrakt.se
Hälsningar Gun

...
06.07 | 11:49

Hej Gun!
Har du någon mailadress dit jag kan skicka inbjudan till den nystartade FB-gruppen "Litteratur Örebro län: författarnätverk"? Mvh Linda B Ottoson

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS