Blogg fyra

18 Juni 2017

Välkommen att dela vårt älskade midsommar skulle jag vilja säga till alla våra nyanlända.

Just denna helg sitter i vår själ och är bland det svenskaste som finns. Antar att information om denna helg inte gått fram så därför vill jag berätta lite om den.

Det började för väldigt längesedan med midsommarblot. Man skulle fira sommaren då den stod på topp. Många århundraden senare hade vi många tyskar i vårt land som förde in traditionen med en lövad stång.

Vi behövde fira att slåttern varit god och att det var varmt och skönt i vårt land. Vi var ett bondesamhälle som slitit hårt under sådden och nu då det magiska ljuset kom åter och skörden var räddad så skulle det festas med stång, dans, musik och de folkdräkter som fanns. Annars var klädseln enbart drängar och pigors vanliga fast med en sjal kanske.

Sillen var egentligen fattigmans mat och fanns i alla stugor liksom ägg.

Därför vill jag uppmana alla nyanlända att delta i vårt firande som består än i denna dag. Lovar att ni finner vår själ och ni är hjärtligt välkomna att delta i den.

Återkommer i ämnet.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS