Blogg fyra

Fredag 30 juni

Djävla cancer! Kommer den att ta död på oss alla innan vi finner ett motgift? Allt fler av vänner och släktingar har drabbats och det gör lika ont i hjärtat varje gång. Människor som man tyckt om drabbas och tynar bort till oss och anhörigas stora sorg och förtvivlan.

I dag träffade jag en fd granne som jag inte sett på länge.Då vi bodde nära hade vi mycket roligt tillsammans. Då jag frågade honom hur de hade det i dag bröt han samman. Hans fru dog i cancer igår kväll!!!

Vad svarar man i chock till en man så full av sorg? Först ingenting utan bara en smekande hand  på hans rygg till gråten sakta stannar av. Som medmänniska kan man bara finnas där.

Sedan berättade han om vad som drabbats hustrun under nio år och nu fått sitt slut efter två månaders lidande.

Jag minns ju denna underbara människas livslust och glädje öjver livet, familjen och vännerna och vi talade om det och att hon ännu finns inom honom och alltid kommer att vara där samt att hon nu har fått frid från alla plågor och har det bra. Alldeles säkert sitter hon på ett moln och sparkar med benen medan hon övervakar sina kära.

Vet inte om de orden gav tröst men hans tårade ögon sken upp en aning och vi kunde tala om förr och vad framtiden kunde utvisa med hans barn och barnbarn samt vänner.

Lider med honom och önskar av hela mitt hjärta att vårt samtal kan hjälpa honom en aning i hans svåra sorg.

Carpe diem..fånga dagen och njut av varje dag som ni har varandra.

 

Kram till er alla!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS