Blogg fyra

Söndag 3 September 2017

50 år har gått sedan högertrafiken inleddes i Sverige och det slår mig att vi hade och har fördomar då det införs förändringar i vårt samhälle.

Jag är ju så gammal att jag var med den dagen och minns hur snacket och tvivlet rotade sig inför denna dag. Rubrikerna var heller inte särskilt positiva. Omkring mig hördes rösterna.

  - Det går aldrig! Det kommer att bli kaos och svåra olyckor. Hur ska jag komma ihåg att köra på fel sida?

Men tänk att det gick ju väldans bra utan några större malörer vilket det ofta gör fast man inte tror det. Så kan det vara med mycket även om det inte gör det för allt som händer.

Kriminaliteten till exempel förskräckte oss då som nu och den har varit sann och består i dag fast kanske ännu råare och cynisk.

I världen oroar vi oss nu för Nord-Koreas vätebombstester och man undrar med all rätt om detta kommer att få USA att svara. Då blir det ett allvarligt krig som vi inte kan ana utgången av.

Trevlig söndag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS