Blogg fyra

Torsdag 7 Augusti 2017

Tänk ändå vad tiderna förändras men ändå upprepas händelserna om igen så det blir precis eller nästan som förr.

Jag minns då vi hade ett högljutt gäng med raggare eller som det senare hette "motorburen ungdom". De åkte runt och runt vårt vackra Stortorg i Örebro och svinade. Med det menade de att supa, spela hög musik, ragga brudar samt chockera alla vuxna med hångel.År 1967 hade staden fått nog och upplät en ungdomsgård med garage åt den förhärdade ungdomen där man kunde kontrollera och hjälpa dem med aktiviteter. Fritidsledare skulle få den uppgiften.

De som körde EPA-traktorer kallades för Blöjraggare och fick glatt vänta till de blev stora ansåg raggarna.

Nu händer det igen. Staden har samlat Epa-traktorernas ägare som är dagens motorburna ungdom för att höra vad de vill efter att de under låmg tid har farit runt vårt största affärscenter och spelat hög musik, supit och spytt och burit sig allmänt illa åt. De ska få en egen motorgård med verksamhet som leds av fritidsledare.

Så blir det folk av dem också, precis som våra gamla raggare som nu verkligen är just det. De lever numera som sansade medborgare med familj och barnbarn men njuter ändå av livet med amerikanare och kulturen som hör dit men svinandet är slut.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.07 | 20:22

Hej Linda! Kul att du skriver till mig. Min mailadress är gun@gunfrakt.se
Hälsningar Gun

...
06.07 | 11:49

Hej Gun!
Har du någon mailadress dit jag kan skicka inbjudan till den nystartade FB-gruppen "Litteratur Örebro län: författarnätverk"? Mvh Linda B Ottoson

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
05.10 | 10:20

Min bästa vän i hela mitt liv är en lesbisk, när vi var sjutton, hade vi ett hemligt relationer som strikt emotionellt.
Efter mycket nonsens och 3 år av att inte prata med varandra. Jag är gift (till en man) och hon har fortfarande samma känslor för mig s

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS