Blogg fyra

Fredag 24 November 2017

Rapport från en undersåte.

Tillsammans med ett 60-tal andra invånare var jag igår kväll på ett info-möte som handlade om hur våra anställda i kommunen tänker då de med iver bygger ut vår stad och gräver i varenda gathörn.

Cheferna för de olika verksamheterna tog god tid på sig och berättade stolt om hur vår stad växer och invånarna ökar. Prognosen visar att vi ska bli 2000 fler om året fram till 2040. Därför måste vi bygga och gatorna måste följa efter liksom grönområden och parker.

Nya stadsdelar planeras i varje område samt förtätning av av vissa.

Min fråga var om dessa 2000 bestod av nyfödda,studenter, inflyttade? Var de singel eller familjer som delade på en bostad? Hur många dör under samma år? Behövs det verkligen 2000 nya bostäder per år? Är de 4000 nya svenskar som verkligen flyttar in i vår stad singlar eller familjer?

De kunde inte svara på min fråga, bara att de planlägger och ritar efter prognoser. Alltså det givna antalet per år. De var noga med att påpeka att det är byggfirmorna som bygger och att de inte gör det utan efterfrågan.Däremot har de byggt för dyrt så folk inte har råd att hyra och därför står en del hus så gott som tomma.

Jag hade rätt i mina funderingar och prognoserna kunde både stämma och inte stämma alls.

Under tiden jobbar de efter devisen Örebro växer och fortsätter att planera ny stadsdelar.

Vem är det som bestämmer var och vad som ska byggas? Och till vilket pris?

Initiativet var fint att informera och peronalen trevlig även om svaren inte var direkt tillfredställande för mig. Vet inte vad de andra ansåg om saken för istället för frågestund blev det mingel.

Ha en skön fredag!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS