Blogg fyra

Tisdag 19 December 2017

I vårt ständigt omnämnda välfärdssamhälle har vi hemlösa som inte har någonstans att fira jul. Kan inte tänka mig en större mardröm än att fira helgnatten i en trappuppgång i bästa fall eller i en öppen port i sämsta fall. Dessa människor har hamnat i sin situation under tragiska omständigheter och det kan hända vem som helst av oss. Det värsta verkar vara att de ofta är drog eller alkoholberoende och får då inte fortsätta det livet i kommunens erbjudna bostäder.

Kanske kunde man få tak över huvudet först och ta tag i problemen sen?

Nu läste jag om ytterligare kategorier av olyckliga människor, nämnligen ensamkommande flyktingbarn som fyllt arton och fått lämna sina hem i väntan på utvisning. De blir anvisade platser  i vuxenhem där de får dela bostad med andra vuxna men de vill inte det utan stannar kvar i den ort som de känner sig hemma i. Och utan någonstans att bo. Om det verkligen är sant så erbjuder äldre kvinnor övernattning mot sex. Tycker det är så hemskt att jag inte kan tro det. Vad är det för hemska tanter? Finns de verkligen?

Positivt är ändå att det finns svenska familjer som tar emot i sina hem utan några motkrav.

Vad kan vi göra för dem som inte vill bli hjälpta? Såg att en kyrka skulle göra en insats.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS