Blogg fyra

20 Februari 2018

En solskenshistoria!

Så vill jag verkligen se på det som jag ska berätt nu men då man ser inslaget på TV nyheterna om en kvinna som blivit bestulen på 6000 svenska kronor i USA där hon inte befann sig så undrar jag hur man ska skydda sig mot samvetslösa människor.

Jag var på Coop och handlade och i kassakön utspelade detta sig. En gammal man skulle betala med sitt kort men kunde inte för sitt liv komma ihåg koden. Han slog den två gånger till allas vår medkänsla och empati men kassörskan var både rutinerad och full av förståelse för den gamle mannen.

  - Nej, slå inte koden mer nu, då stoppas den på banken.  Kanske kan jag hjälpa dig ändå. Vad är ditt folkbokföringsnummer?

  - Vet inte?

  - Såja, nu andas vi lite. Har du ett ID med dig.

Det hade han ju och hon kunde betala hans varor med att slå in det i kassan och fick ut en remsa som han fick skriva på.

Vid det här laget var den fina farbrorn så förvirrad att han inte kom ihåg sitt namn men den rutinerade och empatiska kassörskan lyckades till vår stora lycka för farbrorns skull.

Det är min själ inte lätt för en gammal männniska att hänga med i allt det nya som händer och vi var så glada i kön för hans skull och öste beröm till kassörskan som inte ansåg att hon gjort någon större bedrift.

Sedan sa de på nyheterna att en kvinna utsatts för kortbedrägeri.

  - Hur går det till, undrade mannen. Man måste väl kunna koden?

Ja, hur går det till? Kan det räcka med ett taget födelsenummer och ett förfalskat godkännande?

Man vet inte vad man ska tro i dessa tider där så många onda individer förstör för mänskligheten.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS