Blogg fyra

Torsdag 22 Februari 2018

Så har det äntligen hänt? Enligt vissa i kommunen det bästa som kunde ske. Vad är det som är så stort? Jo Örebro har gått om Västerås i befolkning med några hundra. 

Jag ställer mig frågan:

Varför är detta så viktigt? Vi har några fler nyanlända än dom. So what? Vad tävlar vi om? Måste vi vara störst och bäst? 

Jag är säkert gammalmodig men jag förstår inte detta självändamål och att man klappar sig för bröstet för bedriften. Befolkningsökningen i vår stad beror enligt Boverket och Hyresgästföreningen på nyanlända och studenter i första hand samt fler nyfödda än döda. Detta var 2016 och 2017 minskade antalet nyanlända till 763. Övriga resultat var inte klara då jag läste det. 

Här bygger man nu för 2000 nya invånare per år enligt deras prognos. Resultatet är enligt exploateringschefen i kommunen att produktionen är större än behovet. Vi står nu med tomma bostäder. Detta uttalar han sig om i Dagens Nyheter. Produktionen måste halveras under 2018 menar han.

Borde man inte istället anpassa byggnationen efter de som behöver bostäder men inte kan betala höga hyror. Det vill säga studenter och nyanlända? Kan man rita områden, lägga ut till byggbolag med krav om miljö och annat så kan man väl i all sin dagar även kräva vilka de ska bygga för och till vilka ändamål.

Kramis

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS