Blogg fyra

onsdag 28 Februari 2018

I dag ska jag berätta om vår tidigare vistelse på akutröntgen/akuten förrra veckan. Det kan passa bra nu då kylan utanför viner i husknuten och man inget annat har för sig än att sitta inne och nuta av den vackra vinter från ett fönsterbord så att säga,

En vanlig vardag på sjukhuset alltså även om den inte var det för oss. Mannens ben svullnade plötsligt upp och blev hårt och ömt. Doktorn kunde bara meddela oss en sak:

  - Akutröntgen nu! Det är säkert en propp som vandrar.

Väl där kunde vi bara konstatera att väntrummet var fullt och de flesta var av utländsk härkomst.Nog är det väl tur att vår sjukvård räcker till för alla.

Bredvis oss satt en äldre herre som blev serverad en dryck inför den kommande fotograferingen. Han var inte nöjd:

  - Kan du inte ge mig en pilsner istället. Det här var inte värst.

Vår fantastiska sjukvårdspersonal har då inga sura miner utan hon hängde snabbt på och skämtade tillbaka.

Vi väntade och väntade och väntade igen. Akut verkade inte särskilt akut då alla kom in före oss. Vi hade inget annat att göra än att insupa stämningen i rummet. Intressant!

Plötsligt öppnades en sidodörr och en manlig sköterska med invandrarbakgrund log med hela kroppen mot två gelikar som genast reste sig upp.

  - Jalla jalla välkomna!Kul att ni är här!

Detta är ju det nya Sverige är tanken som slår mig, Trevligt men ännu ovant för mig.

Så försvann de.Vi satt kvar i två timmar liksom han med pilsnern medan den idoga personalen tog hand om oss alla undan för undan. 

Det var en propp så det blev akuten nästa. Där hann vi bara sätta oss innan det brakade loss. En något bråkig man med en massa lull under fötterna ryckte och slet i dörren.

  - Öppna, jag ska ju in här ju. Morsan är här ju.

Ja, nog har vi en fantastisk och tålmodig personal i sjukvården som ger allt vad de har av empati till oss alla oavsett hur stressigt de har det.

Mannen fick följa med mig hem och jag kan bara vara tacksam över vår sjukvård trots väntan vilket egentligen inte är så mycket att klaga över då man tänker på hur bra det gick.

KRAM

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS