Blogg fyra

Onsdag 7 Mars 2018

I kväll roade jag mig med att stilla min nyfikenhet betr. tillgängliga bostäder i vår stad. Har ju hört att bostadsbristen gör att vi måste bygga ytterligare 900 och det kan vara intressant för en pensionär att upptäcka vad det finns för möjligheter.

Då jag inte är någon expert så gick jag in på Hemnet och jag hoppas att jag fått rätt siffror eller förstått dem rätt men detta kom jag fram till;

Bostadsrätter fann jag 369 som bara väntar på köpare och 55 av dem var nyproducerade. Kommande, alltså klara för inflytt i år blev 305 i antal.

Hyresrätter visades på hyrabostad som erbjöd en lista på 167 stycken. Där fanns även små till en inte allt för hög kostnad. Kommande och inflyttningsklara i år fann jag på Slättö som erbjuder 475 st och Kvalster kommer med 247.

Har man råd är det bara att välja mellan 674 bostadsrätter eller 722 hyresrätter.Kanske finns det fler? Dessvärre har man byggt för fel personer som inte kan betala så dyrt plus att det blivit svårare att få lån och räntan är hög. Dessutom kan man inte längre få amorteringsfritt. Enligt Boverket så ligger studentbostäder i balans så kvar blir då våra nysvenskar, ungdomar och funktionshandikappade men ska vi verkligen bygga fler då detta till slut upptäckts. Det finns ju så många tomma. Vilket är dyrast tänker jag. Att använda de som finns eller bygga nytt med lägre hyror. Årets kvot på 900 bostäder är ju uppfylld med råge och bostadsbidrag får väl alla som behöver.

Men som sagt så är jag bara en enkel invånare som drar egna slutsatser och jag kan mycket väl ha fel. Rätta mig gärna i så fall för jag vill förstå detta.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS