Blogg fyra

Söndag 11 mars 2018

Idag har jag roat mig med att googla på vår befolkningsexplosion som gäller i hela landet sedan så många flyktingar anlänt och behöver vår hjälp. Särskilt då de fått asyl och ska stanna så behöver de permanenta bostäder och samtliga kommuner har blivit tilldelade var sin kvot år för år.

Här i Örebro säger kommunen att de följer Örebros befolkningsdatabas för att ställa prognoser om framtida inflyttningar och därmed behovet av nya bostäder. Ökningen beror på fler inflyttningar än utflyttningar och att barnafödandet överstiger de avlidna. Vår befolkning kommer enligt denna statistik att öka med 2000/år fram till 2026. Det finns dock ett stort problem och det är att de som är i arbetsför ålder inte har jobb och de äldre går i pension i stället för att jobba lite till. Detta gör att försörjningskonstnaderna är mycket höga. Nya bostäder ca 900 per år måste byggas till dessa med hyror som de kan betala. Detta säger kommunen på sin hemsida www.örebro.se

Svenskt näringsliv meddelar att vi enligt deras prognos skall vara 156061 år 2035 medan kommunen menar att vi ska bli´169000 år 2026.

Olika bud alltså.

SCB har reviderat sina siffror och räknar med en nedgång i antal liksom Boverket. 

Så har jag delat med mig av lite fakta mest bara för skojs skull men hoppas att det givit något trots allt.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS