Blogg fyra

Torsdag 15 Mars 2018

Här har man matats med att stor bostadsbrist råder i hela landet och alldeles särskilt här i min hemstad Örebro som jag älskar.

Vet inte vad jag ska tro om det men nu fann jag genom att googla Nordea och deras chefs-analytiker Andreas Wallström som på allvar menar att den inte finns, att överskottet på bostäder är fler än hushållen och trångboddheten är oförändrad. Ungdomar flyttar intehem ifrån senare än i andra länder fortsätter han. Nordeas ekonomer varnar enligt honom för en fastighetskrasch.

www.byggahus.se kan man läsa att kommunerna kan överskatta sin attraktivitet och betydelse och att den angivna bostadsbristen inte stämmer överens med statistiken. Det byggs för mycket på fel platser och där det redan finns överskott och man försöker med tidsbegränsade hyresfrihet för bostäder som är svåra att sälja

www.svt.se finns mer att läsa. Där är det boverkets Bengt Hansson som påstår att det inte finns någon allmän bostadsbrist. Bara för vissa grupper och att öka byggandet hjälper inte den akuta bristen. Den stora arbetslösheten och ej etablerade människor i samhället hamnar utanför.

Han vill öka rörligheten och minska reavinsten. Han menar att om människor vågar satsa på köp av bostad så blir billigare hyror över till dessa.

Han säger också att detta är politiskt känsligt och svårt att ändra. Alla kan ju vara för ett ökat byggande men motsatsen orsakar konflikt.

Vad ska man tro? Inte upp till mig som är lekman men intressant om det vore sant.

Enligt vår kommun så ska vi öka invånarantalet med 2000/år och måste bygga 900 bostäder/år.

Framtiden får utvisa sanningen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS