Blogg fyra

Tisdag 20 Mars 2018

Till trots mot all negativ nyhetssändning hade jag tänkt mig att berätta en episod från min ungdom. Den går att läsa om i min bok Oj då,säger Karin 1964.

Impulsen fick jag då jag läste om det gamla 60-tals bandet Trio med Bumba som tydligen håller igång än i denna dag. De var ute på gäst turne´.

Vi var tretton år. Det vill säga jag och min kompis. Vi var i Stadsparken som hade trivselkväll och ovan nämnda band var där för att uppträda. De var nya på artisternas stjärnhimmel och väldigt populära och parken var full av människor. Med mig hade jag min pappas kamera runt halsen. En svart låda som man tittade ner i genom ett fyrkantigt glas och efter deras paradlåt "Spel-Olles Gånglåt bestämde vi oss för att ta oss bakom scenen och prata med dem. En vakt stoppade oss men då vi ljög och sa att vi var journalister med kamera och allt så kunde vi smita förbi.

Vips ställde de upp i en pose då de fick höra att vi skulle göra reportage men blev betänksamma då de lade märke till vår ungdom.

  - Hej Hallå, vilken tidning representerar ni egentligen? 

Kompisen fann sig snabbt som vanligt:

  - Lyckoslanten!

  - Aha, vem är Spara och vem är Slösa?

Det kunde ju inte vi svara på och de gick skrattande in igen. Om vi hade gjort bort oss? Ja, vaktens strålande leende visade det men det var smällar vi fick ta. Vi hade ju fått träffa Trio med Bumba.

Ja det var en liten berättelse med nostalgi från ungdomens 60-tal. Mer finns som sagt att läsa i min bok.

Ha det!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS