Blogg fyra

Torsdag 22 Mars 2018

Stockholm växer så det knakar, Karlstad växer så det knakar, Västerås växer så det knakar, Göteborg växer så det knakar så vi är inte ensamma om det epitetet i Örebro.

Det får mig att undra om det är menat som en slogan för alla städer i vårt land. Varför det knakar nämner man inte men det beror ju till allra största delen på våra nyanlända som fått asyl och måste få bostäder. De kvoteras ut till samtliga län och ökar invånarantalet hos alla vilket orsakar behov av bostäder men sanningen är att de inte orkar med så höga hyreskostnader som nyproduktionen ger. Min fråga är; Varför bygger man inte till de som har behov? Nu först har man kommit på att man ska sluta avtal med byggföretagen om billigare alternativ. Trodde de kanske på en rörligare bostadsmarknad. Att invånarna skulle lämna sina bostäder till våra nya och skaffa sig en nyproduktion med mycket högre hyra eller månadskostnad? Det fungerade i så fall inte.

Här i vår stad talar kommunen stolt om en stad som det knakar om. Att alla vill flytta till oss och därför måste det byggas stadsdel efter stadsdel trots att balansen är nådd utom för just nyanlända, ungdomar och funktionshindrade. De har gett oss fel bild och byggt för fel invånare trots att prognoserna har visat sanningen. Varför kan man undra? 

Klart står det i alla fall om man googlar att vår kommun inte är den enda som växer så det knakar. Hoppas bara att vi kan ta hand om våra nyanlända på bästa sätt men det finns ju tomma bostäder i nyproduktionen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS