Blogg fyra

Lördag 14 April 2018

Bakåtsträvare?

Sluta bygga och förstöra vår stad, skrev en på ett inlägg.

Det ska byggas och förtätas i vår stad och har man synpunkter på det är man hellre tyst än att beskyllas för att vara emot utvecklingen.

Snälla, ta inte våra naturområde för att bygga bostäder.

Dessa inlägg plus fler fann jag på Örebro Kommuns eget facebookskonto betr planerna på Södra Ladugårdsskogen. Så många fler finns att läsa i samrådsrapporten på Örebro Kommun.

Ja, sant är att det ännu tydligen behövs billiga hyresbostäder som enligt Planprogram Samhällsbyggnad inte finns medan de dyra och nya bostadsrätterna står tomma till stor del.

Har en av ovanstående rätt? Dvs att man inte vågar lufta sina åsikter av rädsla för att bli beskylld för att vara emot utvecklingen då något känns fel. Då är det fel!

Låt oss få ett slut på det och säga vad vi tycker annars tror alla att alla håller med och allt fortsätter. Eller så är det faktiskt så att alla i Örebro verkligen anser att allt är bra och att vi vill ha en förtätad stad och att vi vill bygga för en växande befolkning som vi ännu inte vet finns. Vi har idag en bostadsbalans enligt Boverket men byggandet fortsätter i en strävan att kunna erbjuda billigare lägenheter till våra nyanlända som fått asyl samt till våra ungdomar som ännu bor hemma hos sina föräldrar.

Jag tror att planen från början var att bygga och få en flyttruljans. Att människor lämnade sina bostäder för att köpa bostadsrätter och på det viset skulle det bli billigare bostäder över.

Nu funkar det inte så men en dag kanske det löser sig.

Ha en skön helg!

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS