Blogg fyra

Torsdag 7 Juni 2018

Äntligen har de förstått att vi åter måste ta hand om våra gamla som ofrivilligt sitter i sin bostad på en stol och kan inget annat.Isolerade och ensamna förutom då personalan hastar förbi en stund.

Antagligen är det bara en vallöftesfråga för då jag arbetade med just detta under 80 och 90-talet hade vi resurser. Ska sanningen fram så tog vi oss kanske före med det tillsammans med personalen i allt vad vi gjorde. Vårt motto var att livet inte tar slut för att man blir gammal för behoven finns ju att leva som man alltid gjort. Det var sill och nubbe, dans även om de satt i rullstol, utflykter särskilt på sommaren, Samarbete med skolan intill och eleverna gick tipspromenad tillsammans med de på hemmet och båda generationerna hade stor glädje av det.

Mitt bästa minne är då vi for på läger intill en sjö med egen brygga. En farbror hade stor glädje av att se sin personal dyka i från bryggan där han satt. Hon fick inte gå upp utan att fara i igen.

  - Dyk, sa han och njöt i stora drag.

En annan farbror hade varit fiskare och levt hela sitt yrkesveksamma liv på sjön men satt i rullstol. Stor och tung var han men vi hjälptes åt att lyfta honom ner i ekan och jag har aldrig sett en sådan lycklig man som åter kom tillbaka till sina bästa år. Det kändes så gott i våra hjärtan och vi hade så roligt tillsammans både i vardagens kaffe eller cirkelstunder och i dessa äventyr.Det sociala umgänget var stort och alla kunde delta efter förmåga och hjälp.

Ja, det var tider det. Plötsligt skulle man spara in på all sådan verksamhet och även på personalen. Nu plötsligt lovar man åter att denna verksamhet skall införas i ordalag som om det vore något alldeles nytt. Det är bara att hoppas att löftena infrias.

Ha en skön kväll!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS