Blogg fyra

Torsdag 16 Augusti 2018

Världen är både upp och ner och ut och in och vårt älskade fosterland har blivit hårt och kallt på något vis. Skillnader i kultur och religion märks alldeles särskilt mycket mellan oss infödda svenskar och våra nyanlända om man nu kan säga nya om alla. Många har bott här många år men vill hålla på sina värderingar.

Det sista nu är Farah som sökte jobb och inte ville ta en man i hand. De ledde genast ur henne eftersom de ansåg henna ointressant för jobbet då hon inte kunde vara artig och hälsa på sina medarbetar. För det får de nu betala henne 40.000 kronor i skadestånd Då det klassas som diskriminering av arbetsdomstolen. Ja, hon blev förstås glad men det slår mig att jag förstår deras invanda sätt att värdera artighet och social gemenskap men de var ju faktiskt klumpiga som inte bara genomförde intervjun som med alla sökanden. Det är ju sedan upp till dem vem de vill anställa. Då hade de sparat sina pengar och ingen hade beskyllt dem för någonting. Såvida inte det blivit överklagan pga meritskillnad Så är det väl arbetsgivaren som bestämmer vem de vill anställa.

Själv går jag här och filosoferar på orätt eller rätt medan jag plockar upp nedfalla äpplen från det dignande trädet. Plötsligt hör jag ett rofyllt klipp, klapp på vår väg och blir nostalgisk igen.

Bland allt folk och djurliv som finns här (räven tittade just förbi) så kom ett helt gäng ryttare  och jag tänker att det har ännu inte stannat upp. Våra liv går vidare i nutid också.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS