Blogg fyra

Lördag 18 augusti 2016?

Medan jag funderar på vad jag ska skriva om i dag så hör jag soundcheckingen från Folkets Park. Ja, jag är lite gammaldags så jag nämner vår stads Brunnsparken efter vad det en gång var och kanske lever den upp igen i kväl då GE;s ska uppträda. Synd bara att vädret inte är det bästa men jag hoppas att folket kommer ändå. Det är både parken och artisterna värda.

Själv sitter jag och läser om bostadsmarknaden i vår stad. Kanske blev det inte riktigt som det var tänkt då politiker och kommunal personal såg visionerna av ett Manhattan i vår stad. Jag tror attt de tänkte sig en rörelse på bostadsmarknaden som skulle frigöra hyreslägenheter till våra nyanlända som kom i tusental. Nu är det förvånansvärt tyst om saken. Jag har ju ingen direkt insyn men har tidigare funderat om varför vår stad skulle vara störst och vackrast samt varför man prioterade tomter till bostadsrätter då det uppenbarligen var billiga hyresrätter som inte fanns att tillgå.

Nu sitter vi här med alldeles för många bostadsrätter byggda alldeles för snabbt, hyreslägenheter med en allt för hög hyra för att våra unga och våra nyanlända/kommunen kan klara.

Hemnet visar att vi nu har 476 bostadsrätter till salu samt 810 kommande inom en snar framtid och enligt Kvalster.se finns det idag 259 lediga hyresrätter med blandade hyreskostnader, mest dyra.Villor visar hemnet att det finna idag endast 63 stycken. Det senaste utkastet jag läste var att det måste byggas 900 nya bostäder med billigare hyra men de som är i branschen meddelar att det inte går att bygga billigare så länge standarden krävs av myndigheterna.

Detta undrar jag över. Varför byggde man inte billigare hyresrätter från början då man visste var behovet låg Och varför talar man inte om detta i valtider? Trots allt så är det ju kommunen som delar ut tomterna till fastighetsbolagen.

Ha nu en skön lördag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS