Blogg fyra

Onsdag 4 September 2018

Ursäkta en gammal käring som är dum och inte fattar. Jag gör faktiskt inte det. Denna gång handlar det om byggprojekten i vår stad. Enligt Boverket så är vi i balans, likaså är vi det med studentbostäder. Ändå måste vi enligt de som bestämmer bygga ca 900 fler hyresrätter och anledningen tycks vara att de nuvarande är för dyra. Den geniala ide´n enligt våra styrande är att ge ett investeringsstäd på 4.600 kr per kvadratmeter till byggföretagen om de i gengäld bygger billigare. En bra ide tycker de och slår sig för bröstet. En tvåa på 80 kvadrat skulle alltså ge 368.000 kronor till byggföretaget och det är bara en enda lägenhet.

Bostadsrätternas nybyggda bostadshus står i det närmaste tomma och de har en gång blivit tilldelade sina tomter för att bygga just bostadsrätter av kommunen.Antagligen hoppades våra politiker på en rörlig bostadsmarknad så att de billigare hyresrätterna skulle kunna tilldelas våra nyanlända som står för den stora befolkningsökningen i vår kommun. Alltså vill inte alla bo just här som det har hetat hela tiden. Dessa människor har beviljats asyl och måste ju naturligtvis ha någonstans att bo vilket är helt okey men sanningen är aldrig fel.

Våra unga har inte råd med så höga hyror vilket man kan förstå men är det helt omöjligt att ge dessa 4.600 per kvadratmeter i investeringsstöd till de tomma bostadsrätterna och avtala om ett hyresköp under ett par år för att de sedan kan bestämma om de vill köpa lägenheten eller inte. Är tanken orimlig undrar jag som inte vet så mycket.

Ha en underbar kväll!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS