Blogg fyra

Måndag 10 September 2018

Här kommer en liten skildring av en valförättares valdag.

För min del sträckte den sig mellan 07.30-03.30 på måndag morgon med undantag av 4 timmars rast sammanlagt. Men det känns ändå så bra att få vara med och bidra till denna demokratiska del av vårt land som faktiskt är unikt.

Den bästa uppgiften är enligt mig att stå vid dörren och välkomna alla väljare samt att informera och hjälpa de som behöver det. För att inte tala om alla härliga ungar som är med sina föräldrar.Måste också nämna alla unga förstagångsväljare vilket även inkluderar våra nyanlända som så stolta får rösta i sitt nya hemland. Att få hjälpa dem och informera om hur det går till samt att finnas till hands om det behövs känns varmt i hjärtat. Eller de äldre och handikappade som man får att känna sig välkomna och ge dem all hjälp de behöver.

Att möta människor redan i dörren med kuverten betyder både samtal och skratt samt en varm stämning i lokalen.

Vad som däremot var ett ett stort problem detta val var de långa köerna orsakade av den nya regeln att valsedelsbordet ska besökas endast av en person i taget. Detta orsakade irritation i kön som var lika lång från 08.00 till dess vi avslutade röstningen. Detta orsakade att vi inte hann med att taa hand om poströsterna utan fick börja med den efteråt vilket innebar att vi inte blev klara med rösträkningen förrän 03.00.

Nu ligger jag här med en öm och slutkörd kropp men ändå nöjd på något sätt.

Kram på er alla väljare och läsare av min blogg.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS