Blogg fyra

Fredag 5 Oktober 2018

Hur är det på bostadsmarknaden egentligen? De som vet berättar ju att det är i balans i vår stad Örebro men man måste bygga ytterligare 900 med billigare hyror pga att de som har störst behov inte har råd att bo i de nyproducerade lägenheterna vilket var och en kan förstå.

Hur många lediga lägenheter finns det då tänkte jag som är en total lekman inom området och inte riktigt förstår resonemanget.

På Hemnet visas just nu 291 nya och gamla bostadsrätter och tillsammans med de nyproducerade nya som nu kommer ut på marknaden har vi 702 stycken.

Hyresrätter då? Ja jag hittade på Bostadsportalen 192 st och fler finns om man söker Och då ska vi snart lägga till alla de som just nu håller på att byggas eller detaljplaneras.

Problemet är fortfarande hyreskostnaderna då det inte kan bli tal om banklån för dessa människor. Därför ger staten 4600 kr/kvm till det bostadsbolag som kan bygga billigare.

Därför önskar man att investeringsstödet kunde ges till de bostäder som nu står tomma och att bostadsrätterna kan hyras/leasas till dess man önskar köpa den.

De färdiga hyresrätterna skulle kunna sänka sina hyror med samma stÖd. MEN DET GÅR INTE!

Därför att det är staten som står för investeringsstödet och regeringen har beslutat om både det och riktlinjerna för det. Alltså bygger man nytt medan det finns så många tomma.

Verkar knasig tycker jag! Men det kan hända att man nu vill ändra sina bostadsrätter till hyresrätter för att de inte ska stå tomma. Läste om det men då får de inte ha för hög hyra. Kommunen får tydligen inte heller använda detta stöd till att bygga om sina egna tomma kontorsfastigheter utan att begå lagbrott om jag fattat det rätt.

Tänk vad bra det vore om kommun och stat hjälptes åt att lösa krisen och samarbetade över gränserna. 

Trevlig helg!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS