Blogg fyra

Torsdag 18 oktober 2018

Förtätning är det ord som används i samband med nybyggnad och trafik i vår stad Örebro och det handlar om utveckling säger de. Det är ju så men ändå har jag svårt att känna mig nöjd och tillfredställd med att min hemstad som alltid varit lagom nu liknar mer kaos.

Här har jag bott sedan jag blev född och jag har vuxit upp i en ”lagom” stad där jag alltid hittade mina mål. Nu känner jag inte igen den längre då allt förutom stadskärnan med vårt fantastiska slott är annorlunda.

De som är yngre nu vilka även är de som bestämmer fnyser säkert åt mina åsikter i detta och kan inte påverkas i någon annan riktning. Visst vet jag att vi blivit så många fler invånare och att bostäder behövs så jag borde inte vara så gammaldags och motsträvig. Jag skulle nog inte vara så hård om jag inte själv kan se hur många bostäder som står tomma och inte förstår hur man ändå ska bygga fler då man borde hitta former för att bidra till de färdiga istället för att ge investeringsbidrag på 4.600/kvadratmeter till de som bygger nytt Och billigt.

För mig är det en gåta men jag är ju bara en gammal käring med nostalgi över hur vår stad var trivsam en gång i tiden. Visserligen hade vi en våg av detta även under 60-talet då allt gammalt skulle rivas till förmån för moderna bostäder men det var ändå annorlunda då de gamla var på gränsen till slum och nya behövdes verkligen även då. Bostadsområden kom till men man visste ju vilka man byggde för och satsade på dem. Förtätning var det aldrig tal om.Vill vi ha det så här?

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS