Blogg fyra

Måndag 29 oktober 2018

 

Som motvikt till alla otäcka Zombies som härjar denna vecka så vill jag berätta om ett riktigt spöke. Nej, det är inte jag utan ett i alla fall mytomspunnet sådant.

Var, undrar ni säkert och vem är det. Jo platsen är Örebros fantastiska medeltida slott och hon visar sig ibland. Kung Magnus och hans vackra drottning Blanche av Nabur, allmänt kallad Blanca hälsade ofta på i vår stad under mitten av 1300-talet. Det byggdes till en våning till henne. En del av den är nu rikssalen. Där satt hon med sina söner i sitt knä och sjöng Rida rida ranka, hästen heter Blanca. Nu till min alldeles egna spökhistoria.

Jag stod utanför rikssalen och såg ut genom fönstret med huvudet fullt av denna kvinna och hennes vardag medan jag såg henne i mitt inre då det plötsligt blev isande kallt omkring mig. Någon stod bakom mig och blåste mig kyligt i nacken medan jag stel som en pinne inte var förmögen att vända mig om. Jag förnam en kvinna som försvann bort igen och då jag tvingade mig att se efter så såg och hörde jag långa och frasande kjolar.

Förundrad stod jag länge kvar då värmen återvände. Hade jag verkligen haft kontakt med denna vackra drottning? Eller var det kanske hennes husfru heliga Birgitta?  Där fanns ingen mänsklig varelse än jag själv. Ja, inte vet jag men att Blanca finns där är det fler som vittnat om. Blev jag rädd? Ja men mest upprymd. Jag har skrivit om henne i min bok Märta-Stina och kanske fick jag träffa henne där.

Vet ej vad som var sant eller fantasi men häftigt var det.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS