Blogg fyra

Onsdag 31 Oktober 2018

Livet är inte slut för att man är gammal utan ska fortsätta som vanligt i den mån man orkar och önskar.

Det var vår paroll på dagcentralen och äldreboendet och det fanns resurser både i tid och budget.

Vi, det var den fantastiska personalen, boende pensionärer både i och utanför äldreboendet, föreningar, skolan, enhetschefer och politiker med god vilja. Tillsammans trivdes vi och gjorde livet gott med massor av god vilja.

Semester vid en sjö på en sommargård med roddturer och fiske, boccia, bad, sill och nubbe. Rullstolar var inget problem då personalen med glädje lyfte ner till bad och eka. Minns med värme en man som varit på sjön i hela sitt liv och längtade mer än mänskligt efter att få uppleva det igen och hans leende och glittrande ögon kan jag se än i dag då han roddes ut.

Utflykter, kräftskivor,konserter, bio, hobby, snickeri, cirklar, gymnastik med mera men fram för allt samling vid det eviga kaffebordet för sällskap och trivsel. 

Vi startade väntjänsten där alla bidrog med både mindre och större insatser, samarbetade med skolan där vi hade gemensamma aktiviteter som visade sig givande från båda hållen.

Detta var bara lite av vad vi tillsammans åstadkom. Vill på alla sätt framhålla den fantastiska personalen som gjorde detta möjligt med sin vilja och sina varma hjärtan. Då fanns både resurser och tid.

I dag finns absolut viljan men varken resurs eller tid då de sliter ut sig i stället. Det känns som om de får stryka på foten på grund av all så kallad samhällsutveckling som inte gäller dem utan nyproduktion, förtätning och nya invånare som dessvärre inte har råd att bo i de nya husen.

Ur led är tiden!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS