Blogg fyra

Lördag 10 November 2018

Örebro kommun söker nu enligt inlägg på Face-book volontärer som ska finnas till för våra äldre och ensamna inom vården och allestädes i deras hem.

Tanken är god då vi vet att det finns så många isolerade människor i sina hem. Invånare som jobbat ett helt liv är numera lämnade åt sitt öde pga att resurserna inte räcker till. Hemtjänsten går på knäna och måste följa schemat så det sociala får gå åt sidan.

Nu såg jag emellertid att detta gav diskussioner då vissa ansåg att kommunen bara vill tjäna pengar på att frivilliga gör personalens jobb.Stämningen verkar rå mot tjänstemän och politiker i vår kommun och det känns inte bra. Problemet är att det är kommunen som går ut med denna annons istället för en frivilligorganisation eller helt enkelt människor som har tid över och mer än gärna vill finnas till för andra som har det svårt.

De finns nämnligen och de är många. Problemet med att gamla människor behandlas illa måste ju få ett slut och kan volontärer lösa detta med själ och hjärta så varför inte?

Sedan tycker jag att kommunen borde bidra med aktivitetsstöd.

Trevlig Helg!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS