Blogg fyra

Tisdag 20 November 2018

Att gå till doktorn med sina åldersproblem kan vara både förvirrande och hopplöst.

-Jag har ont här och där och här i sidan, magen och ryggen, leder och muskler och så är jag snurrig i huvudet också. Vad kan det vara för fel?

-Är du riktigt s'ker på att det inte gör ont i höger stortå också?

-Jo, det gör det. Hur visste du det?

Jag förstår att han kan vara luttrad för det är alldeles säkert många sådana patienter som gör besök hos en allmänläkare.Problemet är dock att inte tas på allvar. Det är ju inte upp till patienten att ingående förklara vilka organ som gör ont utan bara visa var och blodproven visar inte allt. Särskilt inte de systemiska sjukdomarna som är svåra att finna.Det kan ju endast neurologer och reumatologer söka men även där kan det ta många år innan en diagnos kan sättas. Min vän blev remitterad till reumatologen som var överfull och fick diagnosen Fibromyalgi vilket de inte ville behandla där och någon återkomst till den remitterande doktorn kom aldrig. Hon har ännu mycket besvär och värk i både hud och kroppsorgan.Mer än vad symptomen för ovanstående sjukdom visar.

Allt är inte vad det verkar. Alltså hypokondri och senila gnälliga tanter.Allt verkar hänga på en verklig diagnos för då är vår sjukvård både fantastisk, kunnig och idealisk.

Ibland måste man vara frisk för att vara sjuk.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS