Blogg fyra

Måndag 26 November 2018

Det närmar sig nu.Det varma, stämningsfulla och högtidliga Luciafirandet och som tidigare år går debatten hög om dess vara eller inte.

Detta år meddelas att vissa barns föräldrar inte har råd med utstyrseln. Om det är enda anledningen så borde problemet vara lättlöst genom att lägga upp ett lager på skolorna och förskolorna. Om det är för dyrt så kan det inte vara svårt att be vuxna skänka urvuxna särkar, kronor, tomte och staffanskläder med tillbehör.

För ungarna är ju detta ett speciellt tillfälle att få uppträda för sina föräldrar så varfär missunna dem det?

Vad som där emot känns positivt är att rollerna i tåget numera är uppluckrade och att det inte längre måste vara en Lucia utan att barnen själva får välja vad de vill vara oavsett hudfärg och kön.

Då jag var barn var det alla flickors dröm att få vara ljusets drottning och hon skulle röstas fram. Den som aldrig fick någon röst mådde dåligt.

Det har vi ju nu kommit ifrån och vad kan det då vara mer för problem med att fira. Handlar det om religion så kan väl deltagandet vara frivilligt.

Diskussionen borde vara onödig så länge som ungar och föräldrar vill ha denna sed som i Sverige blivit en tradition.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS